ŽELJNI LJEPOTE I MLADOSTI

Muškarci sve češće posežu za botoksom

08.01.2010 u 14:44

Bionic
Reading

Iako se žene proziva da su opsjednute izgledom, svaka peta osoba koja dolazi na tretmane botoksom je muškarac

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da su u posljednje vrijeme muškarci sve češće mušterije u kozmetičkim salonima i u poliklinikama za estetsku kirurgiju. Britanci su prepoznali važnost izgleda za uspješnost karijere i svjesni su da njegovan i mladenački izgled donosi ekstra bodove. Stoga je sve češća pojava da i muškarci, baš kao i žene, redovito posjećuju kozmetičke salone i odlaze na tretmane botoksom kako bi što duže zadržali mladenački izgled.

Istraživanje koje je provela najveća klinika za estetsku kirurgiju u Britaniji pokazalo je da je 2009. godine porastao broj muških pacijenata za oko pet posto, pa je sada ukupan broj muških pacijenata dosegnuo 18 posto. Najviše je porasla potražnja za nekirurškim beauty tretmanima kao što su derma-fileri i kemijski piling.

Najveći porast zabilježen je u vrijeme kada bankari dobivaju velike bonuse. 'U današnjem društvu i na tržištu rada sve je jači naglasak na dotjerivanju. Ljudi trebaju biti mlađi i u boljoj formi, a to se najbolje ogleda na vanjskom izgledu. Muškarci također slijede trendove i ne žele zaostajati, pa možemo očekivati da će i u sektoru uljepšavanja biti sve prisutniji', rekao je Jeremy Baker, analitičar iz ESCP Europe business school.