TKO BI REKAO?

Muškarci se ne pale na duge noge

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.12.2009 10:48
  • Objavljeno 09.12.2009 u 10:00
žena noge celulit

žena noge celulit

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Images

Konačno jedna dobra vijest za žene koje ne krase kilometarske manekenske noge: najnovije istraživanje dokazalo je da muškarci padaju na žene prosječnih proporcija, a dugačke noge definitivno im nisu na vrhu popisa najpoželjnijih karakteristika

Muškarci zapravo preferiraju žene s prosječnim nogama, barem su tako rekli istraživačima. Kad su trebali birati između žene čije su noge duže od ostatka tijela i žene čije noge čine polovicu njene visine, muškarci bi se uglavnom odlučili za zadnju opciju.

Kako bi ustanovili kakve su noge najatraktivnije, istraživači su ispitali i muškarce i žene i pred njih su stavili seriju fotografija ženskih tijela. U svakoj pojedinačnoj seriji fotografija noge su bile digitalno produžene ili skraćene, kako bi se promijenio odnos nogu i tijela, ali je visina žene pritom ostajala nepromijenjena.

Muškarci su trebali reći koja im se najviše sviđa, a žene su trebale predvidjeti njihove odgovore. Zanimljivo je da se većina muškaraca odlučila za srednju dužinu nogu, gdje njihova dužina iznosi polovicu ženine visine.

Međutim, većina žena je mislila da se muškarcima više sviđaju duge manekenske noge. Rezultati su iznenadili i same istraživače. Naime, vjeruje se da su duge noge povezane s dobrim zdravljem i atraktivnim izgledom. No čini se da je omjer dužine nogu i visine još jedan važan faktor privlačnosti.

Znanstvenicima još nije jasno zašto se muškarci nisu odlučili za dugačke noge, ali pretpostavljaju da bi razlog tome moglo biti to što se klone ekstrema. Tako ženu s dugačkim nogama i kraćim torzom doživljavaju kao onu koja može teže iznijeti trudnoću.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi