ODVJETNICI SE NE SLAŽU

Može li Severina oduzeti Milanu sina?

31.10.2012 u 11:31

Bionic
Reading

Dok hrvatski odvjetnici tvrde da Severina ima pravo sudskim putem tražiti privremeno oduzimanje roditeljskih prava Milanu, srpski odvjetnici se ne slažu s tim, piše srpski Alo

Razlog privremenog oduzimanja roditeljskih prava leži u činjenici da Milan nije vidio dijete tri mjeseca. No srpski odvjetnici tvrde da takvog pravila u roditeljskom pravu nema. Barem ne u srpskom.

'Oduzimanje roditeljskog prava, ako jedan od roditelja nije vidio dijete tri mjeseca, ne postoji u našem zakonu. Jedino ako u Hrvatskoj postoje pravila koja ne vrijede ovdje, ali u to čisto sumnjam. Roditelji dogovaraju sve, a sud i socijalni službenici određuju, ukoliko se taj postupak pokrene, koliko će otac imati pravo vidjeti dijete', rekla je za Alo srpska odvjetnica Ljiljana Drnda

'Roditelj kojemu je dijete povjereno mora se truditi da dijete odrasta i ima kontakt i s drugim roditeljem. Svaki roditelj ima zakonsko pravo da se brine o djetetu', dodala je Drnda.

'Milan i Severina će se naći i dogovoriti se. To su njihove stvari i ja o tome ne mogu obavještavati javnost. Ne očekujem da će u toj priči uopće biti odvjetnika', rekao je Tomica Petrović za Alo.