I TO JE MOGUĆE

Može li ponedjeljak biti malo manje užasan dan?

16.06.2014 u 09:55

Bionic
Reading

Za većinu ljudi ponedjeljak je jednostavno mučan dan. Po osjećajima koje izaziva gotovo pa je ravan odlasku zubaru, da ne spomenemo neku goru medicinsku intervenciju. No ima nade

Nema osobe koje nije iskusila monday blues i na sam spomen ponedjeljka izgubila boju i osmijeh s lica. Mrski početak radnog tjedna najradije biste izbjegli opravdavajući se nekom neobičnom bolesti koja vas je, eto, baš napala u nedjelju navečer. Kako ipak ne biste trebali pribjegavati takvim prozirnim trikovima, na neke prihvatljivije načine možete ga učiniti danom kojem ćete se veseliti. Ponedjeljak može biti dan kojem ćete se radovati. Zbilja.

Evo nekoliko načina na koje to možete postići:

Uzmite slobodan dan
Ukoliko imate fleksibilno radno vrijeme ili radite posao koji to omogućava, odradite posao neki drugi dan u tjednu ili vikendom. Najvažnije je da je posao odrađen, a i sama pomisao da ćete u ponedjeljak biti slobodni ili bar imati kraći radni dan nešto je čemu ćete se radovati. Slobodan radni dan osim toga omogućava vam da obavite neke poslove koje tijekom vikenda nije moguće učiniti. Ukoliko, zbog prirode posla, ne možete uzeti slobodan dan, probajte dogovoriti da ponekad bar dođete kasnije na posao.

Užas ponedjeljka odagnajte nekim događanjem u sredini tjedna


Pomisao na ponedjeljak čežnja je za novim vikendom do kojeg je još punih pet radnih dana. Zabava i odmor tako su tako daleko. Kako biste olakšali iščekivanje, sredinom tjedna organizirajte neko druženje ili izlazak - osjećat ćete se manje bezvoljno i letargično. Ponedjeljak će onda biti dan koji vas vodi prema tome, svojevrsni motivator koji bar malo ublažava taj monday blues.

Učinite taj dan samo vašim
Ima li što bolje za lakše preživljavanje tjedna nego ponedjeljak učiniti svojim danom. Nakon posla otiđite na masažu, frizuru, rezervirajte kino ili večeru. Nešto što vas veseli. Neka ostatak dana bude posvećen samo vama. Ugađajte sami sebi i nemojte da vas obuzme grižnja savjesti. Ionako su pred vama još četiri dana posla.

Gledajte na ponedjeljak kao na novi početak
Početak tjedna simbolizira novi početak. Ukoliko ste nešto zabrljali, bili preumorni ili jednostavno neefikasni, ponedjeljak je dan kada opet možete pokušati ostvariti snove, popraviti stvari… Planirajte, tražite nove izazove, ostvarite neke ciljeve.

Promijenite stav
Ukoliko vam se nešto ne sviđa, konkretno vaš posao, vrijeme je da ga promijenite. Ukoliko ga ne možete promijeniti, vrijeme je da promijenite svoj stav o njemu. Stav je mala stvar koja čini veliku razliku. Kako biste u tome i uspjeli, probajte za početak biti zahvalni i ne odrađujte svoj posao, nego se dajte 100 posto i zavolite ono što radite.

Ne zvuči lako, ali ni nemoguće.