uvijek dobro dođu

Modna dizajnerica otkriva: Pet ključnih modnih komada koje se uvijek isplati imati u ormaru

03.08.2021 u 15:09

Bionic
Reading

Anine Bing modna je blogerica, bivša manekenka i pjevačica te žena koja stoji iza istoimenog brenda, a u prava je modna inspiracija. U sklopu modnog brenda odlično kombinira pariški chic, skandinavski minimalizam i kalifornijsku ležernost, a u intervjuu otkriva pet modnih komada koje svaka žena mora imati u ormaru

Gotovo deset godina zajedno sa suprugom Nicolaijem uspješno upravlja istoimenim brendom, lansiranim 2012. iz garaže u Silver Lakeu. Uspjeh u modnom svijetu brzu su ostvarili, a uslijedilo je otvaranje prodajnih mjesta u cijelom svijetu, uključujući i Pariz, grad koji Anine posebno voli. Obzirom za skorašnju proslavu desete obljetnice od osnivanja brenda Anine je za Vogue otkrila nekoliko modnih tajni te podijelila pokoji savjet.

Anine u svojoj kolekciji objedinjuje mode komade namijenjene zaposlenim ženama i majkama koje dan provode u pokretu i brojnim obvezama. Linije su vrlo elegantne no ne previše komplicirane, a odjeća pruža iznimnu udobnost i slobodu kretanja.

'Kada sam pokrenula svoj modni brend želja mi je bila pojednostaviti modu. Često modne kuće stvaraju komade koji su previše komplicirani, previše usklađeni s trendovima te odlično izgledaju na pisti no u stvarnom životu su ne nosivi. Moj brend predstavlja lako nosivu odjeću, vrlo prilagodljivu i sa bezvremenskim dizajnom,' rekla je Anine za Vogue.

Anine je brend pokrenula zajedno sa suprugom Nicolaijem, a od početne web trgovine, vrlo brzo su došli do otvaranja fizičkih dućana.' Malo po malo, sve je više ljudi tražilo doći u našu garažu isprobati odjeću, pa smo si mogli priuštiti zaposliti još jednu osobu i sada imamo trgovine diljem svijeta od Pariza, New Yorka, Sydneya pa do Londona,' kaže Anine i dodaje kako je posebno bila ponosna na otvorenje dućana u Parizu koji je prijestolnica mode.

Anine u svojim kreacijama kombinira različite elemente, a veliku inspiraciju joj j pružila njezina baka. 'Kad sam bila djevojčica promatrala sam bakin ormar. Bila je jako chic. Ona je bila iz Brazila, ali je živjela u Danskoj. Voljela sam njezin nakit i odjeću. Obožavala je uzorke i boje, a ponajviše se odijevala za sebe. To me jako inspiriralo,' kaže Anine.

Dizajnerica kaže kako za dobar stil ne treba puno, a modni komad u koji se uvijek isplati uložiti je dobar sako jer je nosiv gotovo sa svime – preko dana s trapericama i tenisicama, a navečer kožnim hlačama, štiklama i lijepom torbicom.

Prema riječima Anine pet komada koje se uvijek isplati imati u ormaru su:

  • Sako
  • Bijela majica
  • Traperice u kojima se jako dobro osjećate
  • Predimenzionirana 'muška' majica
  • Par natikača nosive u dnevnim i večernjim kombinacijama

Anine također otkriva razlike u stilu između Amerikanki, Francuskinja i Dankinja. 'Francuskinje su jako elegantne, imaju bezvremenski stil koji ne izgleda kao da zahtijeva puno truda. Sviđa mi se kako se oblače. Amerikanke, posebno one iz Los Angelesa, više su u rock i cool stilu. Njeguju tomboy stil. Danski stil je vrlo jednostavan, dok je u Los Angelesu vlada rock'n'roll. Volim američki stil, taj vintage duh inspiriran lokalnom glazbenom scenom i snimljenim filmovima. Volim kombinirati to dvoje: bezvremensko, s više rock stila,' kaže Anine.