MALA VRTLARICA

Moderni vodič za male vrtlare

10.12.2013 u 13:41

Bionic
Reading

Kako odmalena naučiti voljeti i štititi prirodu, shvatiti važnost i vrijednost svakog živog bića, razvijati ekološku svijest i odgovornost prema vlastitome zdravlju i zdravlju drugih? Odgovor je jednostavan – vrtlarenjem. A za vrtlarenje čak nije nužno imati vrt, dovoljna je tegla sa zemljom i druženje s prirodom može početi!

U tome će ti pomoći Mala vrtlarica, prekrasno ilustrirana knjiga sa zanimljivim pričama poznate TV-vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić i izvrsnim fotografijama koje prate aktivnosti u vrtu u svim fazama, od sjetve i sadnje do nastanka ploda.

Uz taj divni vodič naučit ćeš kako sam/sama uzgojiti zdravu hranu važnu za rast i razvitak, kako od cvijeta nastaje plod i zašto nema krastavaca bez pčela. Otkrit ćeš što je kompostiranje, što rade gujavice te kako ti može poslužiti kompas čak i ako se nisi izgubio/izgubila.

Na nastavi prirode i društva zadivit ćeš prijatelje iz razreda (a ni učiteljica neće ostati ravnodušna!) znanjem o uzgoju biljaka u kojima će, nadamo se, uživati cijela obitelj. Pokušaj s mamom, tatom, bakom, djedom ili bilo kojom drugom tebi dragom odraslom osobom uzgojiti grašak, jagode ili možda bundeve! Budeš li slijedio/slijedila savjete Male vrtlarice, to ti neće biti teško!

Cijeli svijet je zahvatila groznica vrtlarenja. Pridruži se i ti. Zabavi se i otkrij male tajne vrtlarenja!