POSLJEDICE SE JOŠ OSJEĆAJU

Merkurovo kretanje u pravom smjeru donosi olakšanje većini znakova

17.04.2018 u 09:43

Bionic
Reading

Nakon što je krenuo retrogradno (prividno natraške) 23. ožujka, Merkur je u nedjelju 15. travnja napokon krenuo naprijed, ali se posljedice njegovog iskvarenog i zbunjujućeg djelovanja mogu osjećati još i u prvoj polovini svibnja

Do retrogradacije dolazi kad planet tijekom svoje revolucije zađe za nama nevidljivu stranu Sunca pa se neko vrijeme prividno kreće u suprotnom smjeru od Zemlje. Retrogradno kretanje Merkura asocira na kašnjenja, zabune, nesporazume i druge sitne poteškoće u svakodnevnom životu.

Retrogradacija prestaje kad isti planet zaobiđe Sunce i opet se pojavi ispred njega, na nama vidljivoj strani.

Promjena Merkurovog smjera kretanja donosi olakšanje Rakovima, Vagama, Ovnovima i Jarcima, znakovima koji su najviše trpjeli posljedice Merkurove retrogradacije u sprezi s nepovoljno položenim Marsom, Saturnom i Plutonom u Jarcu.

  • +44
Poznati rakovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

S ponovnim direktnim kretanjem Merkura, ti bi znakovi mogli iz novog kuta sagledati probleme koji su ih opterećivali u prvoj polovini travnja. Jarci i Rakovi će pronaći izlaz iz obiteljskih ili poslovnih teškoća, a Vage i Ovnovi na pozitivniji će način razmatrati odnose s bližnjima. Lavovi, Strijelci te poneki Bik i Vodenjak dobro će iskoristiti povećano vrijeme za razmišljanje koje će im podariti direktan Merkur.

  • +34
Poznate Vage Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Blizanci i Djevice više neće biti toliko uznemireni, zaboravni i podložni iskušenjima potrošnje i kockanja. Ostali znakovi neće u velikoj mjeri osjetiti promjenu astro-ozračja, ali će i oni uočiti da su ljudi u njihovoj blizini manje nepredvidivi i nestrpljivi u komunikaciji.

  • +35
Poznati Ovnovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Rasplet svih nevolja koje je prouzročio retrogradni Merkur možete očekivati u posljednjem tjednu travnja, a zaostaci će se rasplinuti do sredine svibnja. Do tada će zavladati razum, praktičnost i mudrost, dok će uzburkane strasti, osvetoljubivost i pesimizam izgubiti na snazi.

  • +23
Poznati Jarci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia