planetarna kretanja

Iduća tri tjedna bit će doba teatralnog udvaranja i vruće ljubavi, a to će posebno obradovati Lavove, Ovnove, Strijelce, Blizance i Vage

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 05.09.2020 10:25
  • Objavljeno 05.09.2020 u 10:26
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: stasia04 / Alamy / Alamy / Profimedia

Upoznajte najvažnija planetarna kretanja do kraja rujna, počevši s promjenom smjera nekoliko planeta te selidbom Merkura i Venere u nove znakove. Dok će Mars 9. rujna krenuti unatrag, ne napuštajući Ovna do 6. siječnja, Jupiter i Saturn u Jarcu prekinut će retrogradaciju i krenuti naprijed

U subotu 5. rujna Merkur ulazi u Vagu, što u pravilu otvara vrata razdoblja povoljnog za diplomaciju. Međutim, budući da je Mars i dalje u naglom i agresivnom Ovnu, uz to nezgodno postavljen prema Jupiteru, Saturnu i Plutonu, ovogodišnji prolazak Merkura Vagom neće značajno ublažiti netoleranciju u odnosima.

Dan kasnije, u nedjelju, Venera ulazi u Lava, što će obradovati Lavove, Ovnove, Strijelce, Blizance i Vage. Iduća tri tjedna bit će doba teatralnog udvaranja i vruće ljubavi. Zavodnici će biti skloni krupnim riječima, skupim poklonima i raskošnom čašćenju, a njihove će simpatije to radosno prihvaćati.

Jennifer Lopez je Lavica, rođena je 24. srpnja 1969.

Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

U srijedu 9. rujna Mars u Ovnu kreće prividno unatrag do 14. studenog. Zadnji put je Mars bio cijelo vrijeme retrogradan u Ovnu prije 32 godine, u sudbonosnoj epohi uoči rušenja Berlinskog zida i krupnih promjena na geopolitičkoj karti Europe. Idući put će Mars biti retrogradan u Ovnu tek za 47 godina. Za razliku od Marsa, Jupiter će 13. rujna krenuti naprijed nakon četiri mjeseca, a 29. rujna slijedit će ga Saturn.

  • +1

Bella Hadid je Vaga, rođena je 9. listopada 1996.

Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Te promjene smjera najavljuju deblokadu ili ubrzanje procesa koji su ljetos naišli na zastoj. Moguće je da u drugoj polovici rujna ili početkom listopada dočekamo dobre vijesti vezane za djelotvornost i sigurnost nekog od cjepiva protiv koronavirusa koja su u fazi testiranja.

Mladi Mjesec u Djevici 17. rujna izoštrit će vašu koncentraciju i ojačati analitičke sposobnosti. Taj će dan biti povoljan za financijske proračune i donošenje odluka o složenim pitanjima. Pet dana kasnije Sunce prelazi u Vagu, donoseći povećanu spremnost na pregovore i kompromise u privatnom životu i u politici. No Sunčev sudar s Marsom i s trima planetima u Jarcu otežat će postizanje dogovora. Merkurov prelazak u Škorpiona 27. rujna učinit će vladavinu Vage neugodnijom i ratobornijom nego što je uobičajeno.

  • +3

Katie Holmes je Strijelac, rođena je 18. prosinca 1978.

Izvor: Profimedia / Autor: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!