JASNOĆA MISLI

Merkur u Djevici pružit će najveću podršku Djevicama, Bikovima, Jarcima, Rakovima i Škorpionima

06.08.2022 u 08:37

Bionic
Reading

Kad je Merkur 4. kolovoza ušao u Djevicu, svoj astrološki dom, promjena je zahvatila misaone procese svih znakova zodijaka, iako ne svakog znaka u jednakoj mjeri. Merkur u Djevici izgleda ozbiljno, gotovo namršteno, kao da sluti da se u njegovoj odsutnosti nije dovoljno radilo

Vrline poput razboritosti, praktičnosti, urednosti i preciznosti sad dobivaju na važnosti, uz žeđ za znanjem. Dok Merkur bude prolazio svojim domaćim znakom, odnos prema potrošnji bit će za nijansu suzdržaniji nego dok je bio u Lavu i prije toga u Raku.

Oni koji budu oprezniji s novcem prolazit će bolje od onih sklonih riskiranju. U poslovnim pregovorima činjenice će imati veću težinu od kićenog govora i laskanja suprotnoj strani. Želite li nekog poučiti ili ispraviti, jednostavan i konkretan jezik bit će učinkovitiji od metaforičnog izražavanja.

  • +4
Megan Fox je Bik, rođena je 16. svibnja 1986. Izvor: Profimedia / Autor: DIGGZY / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Merkur u Djevici pružit će najveću podršku zemljanim i dijelu vodenih znakova. Djevica, Bik, Jarac, Rak i Škorpion naći će oslonac u njemu ne samo s intelektualnog gledišta, već i u smislu psihofizičkog blagostanja. Pripadnici spomenute petorke jasnije će razmišljati, brže zaključivati i preciznije se izražavati nego ranijih tjedana.

Selena Gomez je Rak, rođena je 22. srpnja 1992. Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image Ltd / Goff Photos / Profimedia

Za razliku od njih, Blizanci, Strijelac i Ribe bit će izloženiji nesporazumima bilo u slanju, bilo u primanju informacija. Često će zbuniti druge upotrebom dvosmislenih riječi ili će pogrešno shvatiti tuđu poruku. Bit će u povećanoj opasnosti od kašnjenja u prometu, u plaćanju ili slanju dokumenata. No nepovoljan Merkur rijetko uzrokuje veliku štetu, tako da će spomenutim znakovima biti dovoljno da primijene standardne mjere opreza. Merkur će boraviti u Djevici do 26. kolovoza, kad će se preseliti u Vagu.

  • +2
Eva Longoria je Riba, rođena je 15. ožujka 1975. Izvor: Profimedia / Autor: AGEM / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA