više nije retrogradan

Merkur konačno kreće naprijed i pomiče poslove i dogovore s mrtve točke

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 12.07.2020 07:58
  • Objavljeno 12.07.2020 u 07:58
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

Olakšanje je blizu - Merkur, planet uma, ophođenja, prometa i trgovine, zaustavlja se u nedjelju 12. srpnja poslije više od tri tjedna nazadovanja

Nakon što se u nedjelju zaustavi na 5 stupnjeva i 29 minuta Raka, trebat će mu još nekoliko dana da krene naprijed, što ćete osjetiti po lakšem i preciznijem dogovaranju, padanju prepreka i ubrzanju poslova koji su bili zapeli.

Pozitivne promjene neće nastupiti najednom, nego malo-pomalo, kao da se život budi iz polusna. No, već ćete u ponedjeljak primijetiti da jasnije razmišljate o pitanjima koja su vam se prethodnih tjedana činila mutna i zbrkana. Od idućeg tjedna izgledno je da ćete se preciznije izražavati, utanačiti (i ispoštovati) važne sastanke, donositi ispravne odluke, potpisati odgođene ugovore, primiti zakašnjele uplate, pošiljke ili odgovore.

Zeleno svjetlo za nove poslove

Dok je vrijeme Merkurove retrogradacije povoljno za čišćenje, preslagivanje, sređivanje arhive i dovršavanje ranije započetih zadataka, kad ovaj planet krene naprijed smijete se slobodnije baciti na nove poslove i projekte. To može biti promjena radnog mjesta, realizacija kupoprodaje, odlazak na putovanje, upis na studij ili tečaj, selidba, sklapanje poznanstava i štošta drugog.

Merkur će biti u Raku do 4. kolovoza, kad prelazi u Lava.

  • +2

Jennifer Lopez je Lav, rođena je 24. srpnja 1969.

Izvor: Profimedia / Autor: Vasquez-Max Lopes / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Na koncu, podsjećamo da se planeti nikad ne kreću doslovno natraške, nego da se to tako u određenim razdobljima čini sa Zemlje zbog različitih brzina i putanja kojim se naš i drugi planeti vrte oko Sunca. Retrogradno kretanje izraz je kojim se astronomi i astrolozi služe da opišu prividno nazadovanje planeta s naše točke gledišta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!