ASTRO INFO ZA SVE ZNAKOVE

Merkur je u Vagi: Čuvajte se kolebanja i slabašnih kompromisa

27.08.2022 u 08:49

Bionic
Reading

Ulaskom u znak društvene i taktične Vage u petak 26. kolovoza, planet komunikacije i misaonih procesa Merkur našao se u povoljnom astrološkom okruženju

Dok Merkur prolazi sedmim znakom poticat će na dijalog, pregovore, mirno rješavanje sukoba, staloženo nadvladavanje problema, uvažavanje tuđeg mišljenja i međusobnih razlika.

Pomagat vam da objektivnije sagledate stvari, uzmete u obzir sve aspekte situacije i nađete zlatnu sredinu između suprotstavljenih gledišta. Navodit će vas da budete diplomatični u odnosu s drugima i taktično rješavate nesuglasice. S druge strane, uzrokovat će neodlučnost prilikom donošenja odluka, zbog čega možete potrošiti puno vremena na traženje pogodnog rješenja.

To doduše smanjuje rizik od ishitrenih poteza, no može dovesti do slabašnih kompromisa, koji neće ukloniti korijen problema, niti vas zadovoljiti na dulje vrijeme. 'Veselje' će zavladati kad 10. rujna Merkur započne retrogradni hod, koji će trajati do 3. listopada.

Retrogradno kretanje učinit će mnoge izvanredno kolebljivima i sklonima oklijevanju i kad je jasno da moraju nešto reći ili učiniti. U tom će razdoblju međuljudska komunikacija biti otežana, često opterećena nesporazumima. Ponekad ćemo imati osjećaj da naš sugovornik i mi nemamo zajednički jezik. Dolazit će do zastoja ili odgoda u odvijanju planova i kašnjenja izazvanih problemima u prometu ili kvarom prijevoznog sredstva. Važni e-mailovi mogli bi završavati u odjeljku za spam ili uopće ne stići na adresu, a mobiteli zakazivati kad su najpotrebniji.

Mogući su iznenadni susreti s osobama iz prošlosti koje će nam unijeti nemir u svakodnevicu.

Merkurov u Vagi podarit će blagodati naročito Blizancima, Lavovima, Strijelcima i Vodenjacima, dok će manje odgovarati Ovnovima, Rakovima, Jarcima, a djelomično i samim Vagama. Iako ovaj brzi planet u svakom znaku obično boravi dvadesetak dana, zbog retrogradacije ove će se godine u Vagi zadržati duže vrijeme, od 26. kolovoza do 23. rujna, kad će se vratiti u Djevicu, i ponovno od 11. do 30. listopada.