ozloglašeni astrološki fenomen

Merkur je ponovo retrogradan: Što činiti i čega se suzdržavati u iduća tri tjedna

17.10.2020 u 08:03

Bionic
Reading

Opet je nastupilo to vrijeme: Ušli smo u razdoblje retrogradnog Merkura, koje se ponavlja nekoliko puta godišnje i traje po dvadesetak dana. Ovaj ozloglašeni astrološki fenomen, zadnji u ovoj godini, započeo je 13. listopada, kad je Merkur bio u Škorpionu

U petak 23. listopada vraća se u Vagu i u njoj ostaje retrogradan do 3. studenog. Valja podsjetiti da se Merkur ne kreće doslovno unatrag, ali se tako povremeno čini gledano sa Zemlje zbog različitih brzina revolucije ovih dvaju planeta.

Merkur upravlja komunikacijama, trgovinom i putovanjima pa će upravo ta područja biti najviše zahvaćena njegovim retrogradnim kretanjem. Izgledni su nesporazumi, zastoji, kašnjenja, odgode i otkazivanja dogovora. Pazite što govorite i ne zamjerajte se moćnijima od sebe. Nemojte uzimati tuđe riječi i postupke suviše osobno. Ljudi će u ovom razdoblju često izgovarati riječi koje ne misle ozbiljno pa im ne treba pridavati na važnosti.

Mogući su padovi telekomunikacijskih i informatičkih sustava ili kvarovi računala pa na vrijeme pohranite vrijedne podatke i dokumente. Povećana je mogućnost gubitaka pošiljki i pisama na putu do odredišta. Pazite na novac, račune, ključeve, mobitel i druge vrijedne predmete. Neka putovanja bit će odgođena ili će doći do velikog kašnjenja, što će vas koštati mnogo živaca.

Odgodite kupnju skupih predmeta, ulazak u kreditna zaduženja i potpisivanje ugovora. Ako to ipak ne možete izbjeći, pažljivo provjerite svaku stavku i potražite pravnu pomoć. Ništa ne prepuštajte slučaju i na vrijeme se zaštitite od mogućih materijalnih gubitaka i pravnih zavrzlama.

Vlastodršci zbunjeniji nego ikad

Ne započinjite nove projekte ni intimne ili profesionalne odnose. Dok je manje povoljno za početke, ovo je vrijeme idealno za dovršavanje započetih aktivnosti, svođenje bilanci, provjeru učinjenog, ispravljanje pogrešaka, razmještaj stvari po stanu i ormarima, prikupljanje i odstranjivanje smeća i suvišnih predmeta.

Zanimljivo je da ova retrogradacija pada u jeku eskalacije zaraze koronavirusom i u završna tri tjedna američke predizborne kampanje uoči predsjedničkih izbora zakazanih upravo za 3. studenog. To nam sugerira da će vlastodršci i stručnjaci lutati u procjeni situacije i donošenju odluka o protupandemijskim mjerama, a da će u američkoj kampanji biti puno laži, obmana, zataškavanja i preokreta, vjerojatno i poneka izdaja.