PORIV ZA STVARANJE

Kojih pet horoskopskih znakova ima najjaču umjetničku crtu

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 03.10.2020 08:06
  • Objavljeno 03.10.2020 u 08:06
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: ole999 / Alamy / Alamy / Profimedia

Suočeni s pitanjem koji znak ima najveća artistička stremljenja, mnogi automatski odgovore - 'Vaga'. No Vage više vole gledati, slušati, čitati... ukratko, konzumirati umjetnost, nego je stvarati. Predstavljamo vam stoga nekoliko znakova s jačim umjetničkim porivom od onog kod Vage

Blizanci

Blizanci naprosto briljiraju u umjetničkoj sferi, što je uvelike posljedica njihove vječite znatiželje. Oni su zadivljeni svijetom oko sebe, a sposobnost brze obrade informacija omogućuje im da tu zadivljenost lako pretoče u umjetnički izraz. Radoznali i svestrani, dobri su u više umjetničkih disciplina. Osobito su vješti s riječima i često nastoje jezično izraziti svoja iskustva, bila ona ugodna, bila bolna.

  • +4
  • +1

Angelina Jolie rođena je u znaku Blizanaca 4. lipnja 1975.

Izvor: Profimedia / Autor: OnPoint / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bik

Veliki su ljubitelji materijalnog i žele uvijek biti okruženi ljepotom. Ako je ne mogu pronaći u blizini, potrudit će se sami je stvoriti. Vladajući planet Venera uvelike objašnjava njihovu kreativnu prirodu. I dok većina Bikova posjeduje kreativnost i visoku motivaciju da je izraze, katkad ih u tome sputava praktična strana osobnosti. Voljeli bi biti plaćeni za rad, a ako naslute da to nije izgledno kroz umjetnost, pozabavit će se nečim drugim.

Lav

Lavove krasi iznimno topla i strastvena osobnost osiguravajući gorivo za njihova umjetnička stremljenja. Njihovo samopouzdanje i sklonost pokazivanju svojih dostignuća javnosti izvrsne su podloge za kreativno izražavanje. Dodatan im je motiv želja da putem stvaralaštva pronađu najbolju verziju sebe. Potreba da pretoče svoje osjećaje i zapažanja u vidljivu ili čujnu formu, spojena sa željom za društvenom afirmacijom, čini ih plodnim autorima.

Jennifer Lopez je horoskopski Lav, rođena je 24. srpnja 1969.

Izvor: Profimedia / Autor: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Rak

Rakovi su iznimno perceptivni i maštoviti, što uvelike pridonosi cjelovitosti njihovog umjetničkog talenta. Opažaju u okolini i u samima sebi više od svih, s izuzetkom Riba. Pod utjecajem navale osjetilnih informacija, u njihovim se umovima stalno rađaju nove ideje, koje silno žele izaći na svjetlo dana. Spoj duboke osjećajnosti i domišljatosti svrstava ih u vrh zodijačke ljestvice umjetničke produktivnosti.

Ribe

Ribe su umjetnički vjerojatno najnadareniji horoskopski znak. Njihov im vladajući planet Neptun daje sposobnost opažanja stvarnosti u tisućama boja, zvukova i mirisa. Osobito su vezane uz glazbu i ples, no snažne impresije i emocije tjeraju ih na raznolike načine izražavanja, koji se mijenjaju od slučaja do slučaja. Ribe nisu jako samouvjerene pa mnoga njihova djela ostaju zauvijek nepoznata javnosti, a one to ne smatraju propustom. Stvaranje je za njih više terapija nego posao.

  • +2

Jon Bon Jovi rođen je u znaku Riba 2. ožujka 1962.

Izvor: Profimedia / Autor: JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!