BUNTOVNA VOJVOTKINJA

Meghan Markle u jednom stajlingu prekršila tri stroga kraljevska pravila, a evo što kažu stručnjaci

18.01.2019 u 11:08

Bionic
Reading

Princ Harry i Meghan Markle bili su počasni uzvanici na predstavi čuvenog Cirque du Soleila održanoj u londonskom Royal Albert Hallu, a Meghanin odvažni stajling otada ne prestaje puniti medijske stupce i povlačiti pitanja je li vojvotkinja odabrala primjeren stajling te je li njime prekršila kraljevska pravila odijevanja

Otkako su princ Harry i Meghan Markle svijetu obznanili svoje zaruke, svima je bilo jasno da će britanska kraljevska obitelj dobiti člana koji će konačno moći parirati pokojnoj princezi Diani, barem kada je modni stil u pitanju. Zbog svog odvažnog i osvježavajućeg načina odijevanja lijepa vojvotkinja proglašena je modnom ikonom još i prije nego što je službeno postala član kraljevske obitelji.

Ovog tjedan Meghan je posjetila sklonište za životinje The Mayhew - jednu od četiri dobrotvorne organizacije čiji je odnedavno pokrovitelj, gdje je osvanula u ležernoj haljini s potpisom H&M-a, a istu večer zablistala je u glamuroznoj šljokičastoj haljini s potpisom francuskog dizajnera Rolanda Moureta čija cijena iznosi vrtoglavih 36.500 kuna.

  • +20
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Elegantna haljina s dugačkim asimetričnim prorezom u prvi je plan stavila trudnički trbuščić, ali i otkrila Meghaninu golu nogu. Britanski mediji raspisali su se o tome kako je vojvotkinja ovim izborom stajlinga prekršila tri opće poznata kraljevska pravila koja nalaže kraljevski kodeks odijevanja.

Crveni lak na nogama nije toliko problematičan, uzemo li u obzir činjenicu da smo i Kate Middleton i pokojnu Lady Di u prošlosti viđali s crvenim lakom, no ono što je potaknulo napise o kršenju kraljevskog protokola je to što lijepa vojvotinja od Sussexa ispod haljine nije nosila hulahopke u boji kože, što se očekuje od dama na britanskom dvoru, kao i to što je Meghan odabrala haljinu sa seksi prorezom.

  • +3
Princeza Diana obožavala je gola ramena i crveni lak za nokte Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Doduše, riječ je o nepisanim pravilima koja se ne mogu pronaći ni u jednom kraljevskom priručniku, već se prenose generacijama, no mnoge je zasmetalo to što Meghan sustavno krši pravila koja se u kraljevskoj obitelji stoljećima poštuju.

Dobro je poznato to da kraljica ne voli modna eksperimentiranja i zbog toga je od dolaska na vlast uvela određena pravila odijevanja i dotjerivanja.

Osim brojnih smjernica u odijevanju kao što su obvezno nošenje prozirnih čarapa, cipela na visoku petu, malih torbica, haljina pristojne dužine i izbjegavanja hlača, na službenim prijemima, ženski dio kraljevske obitelji mora paziti i na make up. Uključuje to minimalno šminke, ali i određene kriterije pri odabiru laka za nokte. Umjetni, predugi i bojom upečatljivi nokti trebaju se izbjegavati.

  • +6
Meghan Markle Izvor: Pixsell / Autor: Aaron Chown/Press Association/PIXSELL

'Lak za nokte nema nikakve veze s protokolom, kao ni hulahopke, vrata automobila ili razbarušene punđe. Sada je dosta! Prekinite više ovaj apsurd', napisao je na svom Twitter profilu komentatorica kraljevske obitelji Victoria Arbiter kojoj je prekipjelo čitati osuđujuće komentare na račun Meghaninog odijevanja.