PLANETARNA KRETANJA U PROSINCU

Spoj Jupitera i Saturna na zimski solsticij najavljuje epohalne promjene

29.11.2020 u 12:00

Bionic
Reading

U mjesecu pred nama Jupiter i Saturn gotovo istovremeno ulaze u Vodenjaka i 21. prosinca tvore konjunkciju na početku tog znaka. Taj se rijedak planetarni fenomen prošli put dogodio prije 20 godina. Nedugo prije toga, 14. prosinca, pojavit će se druga ovogodišnja pomrčina sunca

U utorak 1. prosinca Merkur ulijeće u Strijelca donoseći dozu samouvjerenosti i optimizma. Komunicirat ćete otvorenije i s manje promišljanja, no istovremeno ćete biti tolerantniji na tuđu iskrenost. Ovaj će planet biti u Strijelcu skoro do kraja njegove vladavine.

U ponedjeljak 14. prosinca spoj Sunca i Mjeseca proizvest će mladi mjesec i potpunu pomrčinu sunca u Strijelcu, koja će biti vidljiva na južnoj polutki. Ovaj je dan pogodan za nove spoznaje i širenje vidika. To se može odnosti na studente, znanstvenike, vjernike ili jednostavno ljude koje zanima filozofija.

Dan kasnije i Venera ulazi u Strijelca, tako da će se šest dana družiti s Merkurom i Suncem u tom znaku, ulijevajući vam žudnju za ljubavnim iskustvima uz dozu rizika i neizvjesnosti. U intimnim odnosima idućih ćete tjedana biti pustolovniji i smanjeno odgovorni.

  • +6
Rita Ora je horoskopski Strijelac, rođena je 26. studenog 1990. Izvor: Profimedia / Autor: Beretta/Sims / Shutterstock Editorial / Profimedia

U četvrtak 17. i subotu 19. Saturn i Jupiter nakon dugog vremena sele iz Jarca u Vodenjaka, gdje se susreću 21. prosinca, točno na zimski solsticij. Vjerojatno je skoro oslobađanje snažnih energija, značajne promjene u životima znakova, ali i na globalnom planu. Izgledan je dolazak novih snaga na vlast u utjecajnim državama i institucijama.

Konjunkcija Jupitera i Saturna vremenski se podudara s početkom vladavine Jarca i ulaskom Merkura u taj znak. Taj planetarni raspored favorizira dugoročno razmišljanje, razumne i trezvene planove i konkretne akcije, dok kažnjava nerealna maštanja. Prosinac završava punim mjesecom u Raku naspram Sunca u Jarcu, mjesečevom fazom koja je viđena i početkom godine.