SLATKI ZALOGAJI

Kraljica jeseni: Jednostavan recept za čokoladnu tortu s kestenima

24.10.2019 u 16:11

Bionic
Reading

S jesenskim danima započela je i sezona kestena, koji se mogu jesti pečeni, kuhani, u juhama i - slasticama. Umjesto klasičnog kesten pirea dan zasladite ovim jednostavnim receptom u kojem se savršeno sljubljuju kesten i čokolada

Potrebni sastojci:

  • 200 g kuhanih kestena
  • 155 g tamne čokolade
  • 80 ml slatkog vrhnja
  • 85 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • jedna velika žlica brašna
  • 2 bjelanjka (istučena)
  • 1 žumanjak
  • 1 velika žlica kakaovca prahu

Priprema

Skuhane i očišćene kestene stavite u blender i izblendajte dok ne dobijete fine, suhe mrvice.

Zdjelu u koju ste stavili maslac, čokoladu i šećer postavite poviše lonca s uzavrelom vodom kako bi se sastojci rastopili. Izmiješajte sastojke nakon što su se rastopili i ostavite da se smjesa ohladi.

U ohlađenu smjesu dodajte izmrvljene kestene, brašno i žumanjaka. Dobro izmiješajte sve sastojke te im dodajte vrhnje te ponovo izmiksajte.

Izvor: Wochit / Autor: tportal.hr

U smjesu pažljivo dodajte istučene bjelanjke ne miješajući previše.

Smjesu izlijte u kalup za torte u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Tortu pecite na temperaturi od 180°C, 35-40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.

Kad je gotova izvadite je iz pećnice ispustite da se ohladi na sobnoj temperaturi te je prelijte ganache kremom.

Ganache

  • 200 g tamne čokolade za kuhanje
  • 200 ml slatkog vrhnja

Slatko vrhnje zagrijte, zatim dodajte čokoladu te miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu kojom ćete preliti tortu.

TPORTALOVA SLATKA KUHARICA

Recepti za slasne torte i kolače koji će razveseliti ukućane i goste

Pogledaj galeriju