ODUŠEVILA GESTOM

Košulja o kojoj se govori: Kolinda Grabar-Kitarović odala modnu počast preminulom dizajneru

29.11.2022 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon što je Vatrene u Dohi s tribina bodrila u narodnoj nošnji, bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije propustila ni utakmicu Brazila i Švicarske na kojoj se pojavila u kockastoj košulji, no ne i bilo kakvoj verziji

U spomen na Virgila Abloha, proslavljenog dizajnera koji je svijet napustio 28. studenog prošle godine u 42. godini života, bivša hrvatska predsjednica odjenula je košulju u njegovu čast.

Riječ je o modelu iz suradničke kolekcije brenda Louis Vuitton i japanskog streetwear dizajnera Niga, gotovo potpuno rasprodanom po cijeni od oko 13 tisuća kuna, koliko danas iznosi na poznatoj stranici StockX.

‘U spomen na legendarnog dizajnera Virgila Abloha, velikog zaljubljenika u #Hrvatsku i #Vatrene, koji je preminuo točno na današnji dan prije godinu dana, nosila sam njegovu košulju, nadahnutu hrvatskim kvadratićima. Hvala mu na tom predivnom poklonu’, otkrila je Kolinda na Instagramu i pritom oduševila vojsku pratitelja.

Svega nekoliko mjeseci prije smrti, američki dizajner na svom Instagram profilu podijelio je nekoliko fotografija s ljetnog odmora u Italiji na kojima pozira u dresu hrvatske nogometne reprezentacije.

U modnu povijest ušao je kao prvi Afroamerikanac na čelu modne kuće Louis Vuitton, a dugi niz godina usko je surađivao sa sportskim divom Nike i brendom Air Jordan na kreiranju posebnih verzija tenisica s potpisom slavnoga Michaela Jordana. Godine 2019. ostvario je unosnu suradnju sa švedskim lancem namještaja Ikeom, a stvorena kolekcija predmeta za dom rasprodana je u rekordnom roku.

NA PARIŠKOM TJEDNU MODE

Modna revija od posebnog značaja: Ovako izgleda posljednja kolekcija Virgila Abloha za Louis Vuitton

Pogledaj galeriju