VIRGIL ABLOH

Jedan je od najvećih dizajnera današnjice, a ovim je potezom odao počast Hrvatskoj

14.07.2021 u 13:51

Bionic
Reading

Američki dizajner Virgil Abloh, bez sumnje, jedna je od najvećih zvijezda modne scene, a nemali broj ljudi iznenadio se kada su ovog osebujnog dizajnera bez formalnog modnog obrazovanja ugledali u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

Američki arhitekt koji stoji iza luksuznog streetwear brenda Off-White u kratkom je roku pokorio modni svijet te je od perspektivnog finalista LVMH nagrade za mlade dizajnere u 2015. godini dogurao do kultnog francuskog brenda, gdje je zamijenio dosadašnjeg direktora muške linije Kima Jonesa.

  • +5
Virgil Abloh Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ambiciozni Alboh tako je postao prvi Afroamerikanac na čelu modne kuće Louis Vuitton, a već dugi niz godina usko surađuje sa sportskim divom Nike i brendom Air Jordan na kreiranju posebnih verzija tenisica s potpisom slavnoga Michaela Jordana. Isto tako godine 2019. ostvario je unosnu suradnju sa švedskim lancem namještaja Ikeom, a stvorena kolekcija predmeta za dom rasprodana je u rekordnom roku.

Ikea x Virgil Izvor: Društvene mreže / Autor: screenshot

Na svom Instagram profilu podijelio je nekoliko fotografija s ljetnog odmora na kojima pozira u dresu hrvatske nogometne reprezentacije.

Iako se ne nalazi na hrvatskoj obali, već u susjednoj Italiji, 40- godišnji dizajner pokazao je moldnu naklonost crveno-bijelim kockicama, a vrijeme će pokazati hoće li se ovoga ljeta pojaviti u Hrvatskoj.