ANTHELIOS DERMO-PEDIATRICS

Kako zaštititi dječju kožu od štetnih UV-zraka

29.05.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Iako su prilično upoznati s opasnostima od sunca, odrasli često nisu svjesni razine ranjivosti dječje kože kada je u pitanju izlaganje suncu. Djeca su vrlo podložna opeklinama, oštećenjima stanica i toplotnom udaru te se zbog toga moraju u potpunosti zaštititi, i više nego odrasli

La Roche-Posay preporučuje mlijeko Anthelios dermo-pediatrics: SPF 50+ za osjetljivu dječju kožu lica i tijela (100 ml), dostupno i u obiteljskom formatu (300 ml). Ugodna tekstura otporna na vodu, pijesak i znoj pruža vrlo visoku UVA i UVB zaštitu za vaše najmlađe s osjetljivom kožom i kožom sklonom netoleranciji na sunce. Kako bi i najmlađi mogli uživati u nadolazećim ljetnim danima, promijenite svoj odnos prema suncu i zaštitite ih!

Dječja koža još je u razvoju te je mnogo ranjivija od kože odraslih, naročito kada je riječ o štetnom utjecaju UV-zraka. Postoji samo jedno rješenje: adekvatna zaštita. Iako su prilično upoznati s opasnostima od sunca, odrasli često nisu svjesni razine ranjivosti dječje kože na sunce. Dječja se koža još razvija te je nedovoljno zrela i stoga osjetljivija na štetni utjecaj sunca. Zato što je tanja, dječja koža podložnija je dubinskim staničnim oštećenjima. Ima slabije razvijen sustav pigmentacije i nije još razvila obrambeni sustav (koji odraslima pomaže u obrani od UV-zraka). Na praznicima trećina djece provede prosječno 15 sati tjedno u kupaćem kostimu te je prekomjerno izložena štetnim UV-zrakama. Osobito ako uzmemo u obzir to da voda i pijesak reflektiraju 30 posto UV-zraka. U toj dobi djeca ne mogu procijeniti opasnost te ih često zbog toga dočekaju neugodne posljedice: oni izražavaju osjećaj neugode jednom kad je šteta već učinjena. Opekline od sunca i dubinska oštećenja stanica uzrokuju nepovratna oštećenja i kožu čine dugoročno ranjivom (ubrzava se starenje kože, povećan je rizik od raka kože u kasnijoj dobi). Oštećenja kože često su praćena rizikom od dehidracije i toplotnog udara.

ČETIRI ZLATNA PRAVILA SIGURNE ZAŠTITE:

1. Izbjegavati izlaganja suncu između 10 i 16 sati

Vrlo je važno izbjegavati izlaganje suncu tijekom dana kada je sunce najjače (između 10 i 16 sati) jer su tada sunčeve zrake najopasnije.

2. Zaštititi bebe i malu djecu od sunca

Bebe i djeca mlađa od tri godine ne smiju biti direktno izložena suncu. Moraju biti u hladu cijeli dan.

3. Nošenje primjerene odjeće - zaštita od UV-zraka

Nanošenje proizvoda za zaštitu nije dovoljno za zaštitu od sunca; zaštititi se treba i majicom, šeširom široka oboda i sunčanim naočalama koje filtriraju UV-zrake. Djecu od sunčevih zraka najbolje štiti suha odjeća tamnih boja, koja dobro prekriva.

4. Korištenje proizvoda za zaštitu od sunca

Zaštita od sunca mora se pažljivo birati, a jako je važno da ona štiti i od UVB i od UVA-zraka. Proizvod se mora ponovo nanositi često kako bi se pružila zaštita od sunca (otprilike svaka dva sata) te uvijek nakon plivanja ili brisanja ručnikom. Tijekom ljeta, dok se dijete igra na plaži, voda i znoj mogu smanjiti djelovanje proizvoda za zaštitu od sunca. Zato je važno odabrati vodootpornu zaštitu od sunca i nanositi je koliko je god često potrebno.

MLIJEKO ANTHELIOS DERMO-PEDIATRICS SPF 50+ 100 ML: 130,00 HRK

MLIJEKO ANTHELIOS DERMO-PEDIATRICS SPF 50+ 300 ML: 160,00 HRK

257861,254660,251930,240658