NEKOLIKO TRIKOVA

Kako se riješiti dosadnog seksa

28.02.2013 u 07:13

Bionic
Reading

I najboljima se događa da seks postaje dosadan i rutinski, a volja za akcijom je sve slabija. Imate li ovaj problem, evo rješenja i ideja kako vratiti izgubljene strasti

1. Dišite
Disanje u ritmu s partnerom pomaže da se sinkronizirate emocionalno i fizički. Terapeutkinja Susan Kaye preporuča ovu tehniku jer će se par povezati i uzbuditi. Takvo disanje inače pripada jednoj od tantričkih tehnika, a s disanjem treba započeti u vrijeme predigre na način da jedan partner udiše dok drugi izdiše zrak i tako tri minute. Kada ste to svladali, da se ne morate koncentrirati na disanje, nastavite sa seksom.

Izbacite misli iz glave i prepustite se užitku
2. Pritisnite prave točke
Liječnik Michael Reed Gach, koji se bavi i akupresurom, za iVillage kaže da je dobra točka za seksualno stimuliranje kost na vrhu guze, odnosno na dnu leđa. Taj je dio tijela prepun živaca koji su povezani s genitalijama i njegova stimulacija vlaži vaginu te pojačava intenzitet orgazma.

3. Intenzivniji orgazam
U najjednostavnijem smislu, orgazam je nakupljanje napetosti koja se oslobađa u naletu dobrih vibracija. Kada je napetost porasla, žena može određenim pokretima potaknuti eksplozivnije oslobađanje, odnosno intenzivniji orgazam. Umjesto poznatih Kegelovih vježbi, kontrakcije proširite na svoje noge, stražnjicu i trbuh kada se orgazam približava.

4. Prestanite misliti
Sveučilište Groningen u Nizozemskoj došlo je do rezultata da žene mogu doživjeti orgazam ako izbace sve druge misli i probleme iz glave, a to znači da dio mozga koji upravlja emocijama treba isključiti. Umjesto da pokušavate suzbiti misli, koncentrirajte se na svoje intimne dijelove tijela i užitak koji slijedi. U tome može pomoći jedna vrsta meditacije koju je osmislila autorica knjige 'Slow Sex: The Art and Craft of the Female Orgasm', Nicole Daedone - partner stimulira klitoris, a žena se koncentrira na osjećaje koje doživljava.

Prema istraživanju grupe terapeuta i psihologa koje predvodi Ian Kerner, pokazalo se da bolji seks imaju parovi koji vole avanturistički način života. Kerner podsjeća da u seksu oba partnera trebaju biti glavni glumci, a ne gledatelji. Žene zbog već spomenutih optrećenja često izgube fokus, pa razmišljaju što partner misli, primjerice, o njihovim grudima umjesto da potpuno dožive stimulaciju bradavica i prepuste se užitku. Seksualna terapeutkinja Ava Cadell kaže kako žene lako mogu uzbuditi vlastitu vatru i ponekad već razmišljanje o seksu vodi uzbuđenju, pa to svakako treba iskoristiti i dosadnu rutinu pretvoriti u strastveni odnos.