TREBA VAM 180 SEKUNDI

Kako prepoznati je li vas vrijedan

10.11.2011 u 11:05

Bionic
Reading

Prvi dojam uvijek je važan, ali ponekad može čovjeka prevariti. Novo istraživanje kaže da nam je dovoljno samo 180 sekundi kako bismo procijenili osobu i znali trebamo li se upuštati u vezu

180 sekundi - samo je toliko potrebno da procijenite odgovara li vam osoba koju ste upoznali i trebate li se upustiti u vezu s njom. To je procjena znanstvenika sa sveučilišta u gradu Duluth u Minnesoti. Naime, kemija između dvoje ljudi osjeća se i prije nego progovore, piše Women's Health. Taj osjećaj da ste kliknuli s osobom mogao bi vam pomoći da unaprijed odredite vrijedi li se upuštati u nešto više.

Ako osobe obostrano osjećaju kemiju, sve se odvija puno brže nego inače jer su zainteresirane i žele što više saznati o osobi koja im se sviđa. Stoga lakše možete odrediti hoćete li se upustiti u pustolovinu s određenom osobom.

Govor tijela

'Čak i muškarci koji nisu fizički posebno atraktivni mogu privući ženu ako imaju dovoljno samopouzdanja i odvažan stav', objasnila je autorica knjige 'First Impressions: What You Don't Know About How Others See You', Ann Demarais. Savjetuje da možete u akciju ako je muškarac bokovima okrenut prema vama, lagano se naginje u vašem smjeru, nema prekrižene ruke i djeluje opušteno.

Razgovor

Ako mu se sviđate, rado će pričati s vama i neće se dogoditi trenutak šutnje koji se čini kao da traje već cijelu vječnost. Potrudite se razgovarati ako vam se on sviđa i tako mu dajte do znanja da ste zainteresirani.

'Ako dođe do neugodnih trenutaka šutnje, to znači da vam je dosadno ili ste nezainteresirani', istaknula je Samantha Daniels, autorica knjige 'Matchbook: The Diary of a Modern-Day Matchmaker'.

I govor tijela odaje sviđate li mu se
Budite pustolovni

Duboko udahnite i iskoristite priliku. Psiholog Frank Bernieri sa Sveučilišta u Oregonu naglašava da se u takvim situacijama ne smije previše razmišljati već se prepustiti i vidjeti što će se dogoditi. Kaže da ćete se rastati u ugodnoj atmosferi, ako ste oboje osjetili kemiju. U tom slučaju nemojte zaboraviti izmijeniti kontakte.

Procijenite ga

Nemojte zaboraviti da nisu svi muškarci iskreni o svojim namjerama. Ako vam odmah jako direktno daje do znanja da osjeća povezanost, napravite korak unatrag. Autorica knjige 'How to Spot a Dangerous Man Before You Get Involved' Sandra Brown pak upozorava da se tada najčešće radi o muškarcu koji vas što prije želi odvući u krevet.

Izbjegavajte egoiste

Lijepo je kada osoba nema problema s otvorenošću i spremna je razgovarati. No, ako on odmah puno priča o sebi, smatra da je jako pametan i interesantan, možda je to i jedino što treba - vlastitog obožavatelja.

A kada ga nikako ne smijete pustiti da ode?

Kada je muškarac sposoban iskreno dati kompliment, vrijedan je vaše pažnje. Kako znati da nije u pitanju neki klišej koji je već puno puta koristio? Pohvalit će nešto osobno, a to je znak da vas je dobro promotrio.