PREDUHITRITE GA

Što vam otkriva njegov govor tijela

16.01.2014 u 11:35

Bionic
Reading

Ponekad niste sigurni mulja li vam partner ili samo ne zna kako bi vam rekao neku novost? Takve nezgodne situacije prati i govor tijela koji vam može omogućiti da naslutite o čemu se radi

Partner vam nešto priča, ali se nervozno igra olovkom i sigurni ste da nešto nije u redu? Women's Health napravio je malu listu čestih situacija u kojima se možete naći, a govor njegovog tijela može vam pomoći da otkrijete što ga zapravo muči.

Laže vam

Kada se muškarac boji da će biti uhvaćen u laži, nervozno češka nos. To se događa jer mu se ubrza rad srca pa krv navre u nos, uši i prednji dio čela te stvara osjećaj kao da ga svrbi koža.

Da biste izvukli istinu, nasmiješite se, ponašajte se prijateljski i postavite koje dodatno pitanje. Neka vaš ton bude više kao da ste baš zainteresirani za tu priču, a ne da paranoično ispitujete i provjeravate. Terapeutkinja i bračna savjetnica Leslie Seppinni smatra da će se svaki lažljivac zapetljati u svojoj priči pa ćete na kraju saznati što je zapravo bilo.

Ponašajte se prijateljski, a ne ispitivački
Želi vam reći lošu vijest

Kada ne zna kako bi započeo, skuplja usne i uvlači ih. Nije siguran bi li rekao što ga muči pa nesvjesno pritišće usne jednu o drugu dok razmišlja o odluci.

Ako primijetite da je neodlučan i nešto ga muči, jednostavno upitajte: 'Je li te nešto uznemirilo? Želiš li nešto reći?' Ostanite mirni i pustite ga da završi, koliko god vas novost uznemiruje. Najpametnije je da zadržite prirodan izraz lica jer ako primijeti da ste ljuti, mogao bi prešutjeti sve informacije koje zna.

Nesigurnost

Drži se rukom za zapešće. Možda će izgledati kao da namješta sat na ruci, ali moguće je da se radi o nesigurnosti. Psiholozi kažu da se ljudi time  brane od nečega i zato stavljaju ruke ispred sebe.

Muškarci se vole osjećati poput superjunaka, stoga jako pate ako su njihovi osjećaji povrijeđeni, ukoliko ih, primjerice, jako uvrijedite riječima, gestom ili nekim postupkom. Ako dođe do takva trenutka, dajte mu malo vremena da promisli o svemu i vrati kontrolu nad sobom.

Dvoumi se oko veze s vama

Čini se da uvijek drži neki predmet u rukama dok razgovara s vama o ozbiljnijim temama. Moguće je da izbjegava bliskost jer su mu ruke zauzete.

'Muškarci se na ovaj način znaju braniti dok ne odluče što žele od veze te na taj način procesuiraju svoje osjećaje', rekla je Patti Wood, stručnjakinja za govor tijela. Možete mu pomoći s nekoliko jednostavnih rečenica te otvoreno reći da cijenite iskrenost u vezi i želite znati na čemu ste. Ako bude negativno reagirao, dajte mu do znanja da ste spremni suočiti se s njegovom odlukom kakva god ona bila. To će ga možda uvjeriti da nećete pošiziti i pretjerano reagirati, naglasio je autor knjige 'The Secrets of Happy Families', Scott Haltzman. Predložite mu da se razdvojite na neko vrijeme ako uvidite da je i dalje neodlučan.