KORISNI SAVJETI

Kako postići savršenu manikuru na kojoj će vam svi pozavidjeti

12.11.2021 u 19:00

Bionic
Reading

Njegovani i lijepi nokti vjerojatno su jedan od najboljih modnih dodataka koji možete imati te će u trenu podignuti svaki stajling

Iako se čini kako prilikom lakiranja noktiju nemamo što pogriješiti, to baš i nije sasvim točno.

Mnogi se primjerice muče kako nalakirati lijevom rukom nokte na desnoj ukoliko smo, primjerice, dešnjaci.

No ne brinite, postoji nekoliko odličnih savjeta koji će pomoći da nokte savršeno nalakirate.

Stavite ruku na čvrstu površinu tako da vam se podlaktica i lakat ne klate ili skliznu. Također možete koristiti npr. kutiju za cipele kako biste stabilizirali lijevu i desnu ruku jednu za drugom. Uz to, manikuru biste trebali započeti 'nedominantnom' rukom, jer na taj način možete završiti najteži dio i s lakoćom prijeći na drugu ruku.

Neka je ruka uvijek dalje od tijela i držite bočicu s lakom na vidiku kako se ne bi, primjerice, dogodila nezgoda s prolijevanjem.

Kako bi nokti izgledali savršeno nalakirani prvo napravite lakom na noktu tri okomite crte: prvo jednu u sredini, a zatim po jednu crtu s lijeve i desne strane.

Uz ove trikove, manikura će vam biti puno lakša, no greške se naravno uvijek mogu dogoditi. Zato se uvijek isplati imati četkicu za čišćenje i sredstvo za skidanje laka za nokte koje se može koristiti ako dodje do grešaka.

Savjet za kraj: Osim toga, postoji i dobar trik koji će vas riješiti dosadnog popravljanja u slučaju da ste 'zapackali' područje oko nokta: nanesite malo vazelina na kožu i kožicu oko nokta - masni sloj osigurat će da kasnije lako uklonite male mrlje od laka za nokte oko noktiju.