SAMO ZA PRAVE FRAJERE

Kako odabrati savršenu košulju

18.09.2013 u 16:07

Bionic
Reading

Košulje se jedan od najvažnijih odjevnih predmeta u garderobi muškaraca. Međutim, kako mogu činiti prestižan modni komad koji podiže svaku kombinaciju, tako loš odabir košulje može cijeli stajling i upropastiti

McGregor Madden, krojač koji je osnovao HallMadden.com, internetsku tvrtku koja pomoću osobnih stilista pomaže muškarcima da se odabire odjeću koja im doista pristaje, za businessinsider.com otkrio je sve tajne kupnje prave košulje s kojom nikada nećete pogriješiti te trikove koje svaki pravi frajer mora imati u rukavu.

Kako košulja treba pristajati
Košulja treba biti komotna, no nešto uža na prsima te se treba duljinom torza prema struku sužavati tako da se materijal ne gužva na preko remena. Ako su rukavi predugački, to nije veliki problem jer se vrlo lako i jeftino mogu pregraditi.

Koje su boje najbolje
Nikada ne možete pogriješiti s baznim bojama, poput bijele, svijetloplave ili pak svijetloroza, bez obzira na ton vaše kože ili pak boje kose.

Obratite pozornost na ovratnik
Ovratnik srednje širine (onaj bez gumba), najbolji je ako ste početnik u kupnji košulja. Osim toga, košulje s ovakvim ovratnikom su doista praktične za sve vrste odjela i prigode. Ovratnici s gumbi su najbolji za ležeran stajling. Košulja s tim ovratnikom najbolje će pristajati an traperice ili pak kaki hlače.

Izbor košulje s obzirom na oblik lica
Ako imate dug vrat, bolji izbor su košulje s višim ovratnicima, no ako imate kraći vrat, posegnite za kratkim ovratnikom kako biste stvorili iluziju duljine.

Ako imate okruglo lice najbolje će vam pristajati klasičan ovratnik zakopčan do grla kako bi vizualno produljio lice.

Znakovi koji upozoravaju na lošu košulju:

- kada kupujete košulju, izbjegavajte poliester, najlon i mješavine s tim materijalima koji ograničavaju mobilnost;

- promotrite kako vam košulja izgleda nakon dva pranja; ako su joj otpali gumbi ili se ovratnik pohabao i boja isprala nakon svega dva kemijska čišćenja, to su očiti znakovi loše kvalitete.