MUKAMA JE DOŠAO KRAJ

Kako napokon odabrati dobro odijelo?

27.04.2013 u 17:22

Bionic
Reading

Kupnja odijela je vrlo ozbiljan zadatak, posebice ako to nikada do sada niste radili. No činjenica je da, ako ste muško i ukoliko imalo držite do stila, u ormaru morate imati barem jedno ili dva dobra odijela

Bez obzira hoćete li nositi odijelo samo u posebnim i svečanim prigodama ili češće, važno je odabrati ono koje vam doista pristaje. Stoga nemojte na brzinu otrčati u prvi šoping centar i odabrati ono čiji su vam rukavi i nogavice dovoljno dugi, jer biranje odijela zahtijeva ipak malo više mudrosti, piše complex.com

Najvažnija stvar je da vam odijelo pristaje, a ne smije biti ni premalo ni preveliko. Osim toga, valja izabrati model jer nije svaki oblik odijela nosiv u svim prilikama.

Odijelo s jednostrukim kopčanjem na dva gumba
itekako je praktično. Ukoliko se odlučite za spomenuti model, u 99 posto slučajeva trik će upaliti: odijelo od vune u mornarsko plavoj boji moći ćete nositi čak iduće tri sezone na različite sastanke, okupljanja i druge prilike. Stoga, ako kupujete samo jedno odijelo, ono je dobar odabir.

Odijelo s dvostrukim kopčanjem pruža doista moćan stil koji stavlja naglasak na gornji dio tijela, pa je tako dobar izbor za one koji vrijedno vježbaju u teretani, posebice jačajući ruke i prsne mišiće. Ovaj model odijela isključivo je poslovan, najčešće ga nose face s Wall Streeta, a najmoderniji modeli lagano padaju s minimalnim jastučićima na ramenima.

Ako se želite odijevati poput glavne face kojoj nema ravnih, odijelo u tri dijela vaš je najbolji izbor. Bez obzira na boju, ono uključuje odijelo s jednostrukim kopčanjem na dva gumba s odgovarajućim prslukom. Ovisno o materijalu, nosivo je u nekoliko prilika - za izuzetno svečane prigode birajte ona tamnijih nijansi i nešto sjajnijeg materijala, a za dnevni look prolazi sve, čak i svijetlosiva. Ovaj tip odijela od klasičnog poslovnjaka transformirat će vas u pravu facu, a ukoliko su vaše modne ikone Roger Sterling i Biggie Smalla, nemate što razmišljati.