MODNA ŠTEDNJA

Kako izgledati trendi i u staroj odjeći

20.08.2013 u 10:55

Bionic
Reading

Spojiti staru odjeću s novim i modernim komadima ponekad je poput umjetnosti, ali vrijedi svake lipe, posebno u ovim teškim vremenima

Neki stari komad odjeće lako se može osvježiti uz male preinake ili dobru kombinaciju. Donosimo tri načina na koje možemo spasiti staru odjeću i obnoviti garderobu.

Tako primjerice starom kaputu ili baloneru možete podariti novo ruho ako zamijenite gumbe, stavite neki zgodan broš i pridodate šal ili maramu.

Pravilno nošenje vrećaste odjeće

Nikako ne smijete obući vrećaste i široke hlače s istom takvom majicom i jaknom jer ćete djelovati kao da ste navukli na sebe prvo što ste pronašli u ormaru. Nosite li primjerice široku jaknu, nemojte obući vrećastu prugastu košulju ili nešto s uzorkom - puno će bolje izgledati obična bijela uska majica u paru s trapericama. Također nemojte obući model širokih nogavica, već odaberite trendi kroj uskih nogavica rezanih iznad gležnja. Isto pravilo vrijedi i za široku majicu, tuniku ili bluzu koja obavezno treba ići uz uske hlače.

Isprane boje

Boje na majicama i bluzama s vremenom blijede od pranja bez obzira koliko pazili na njih. Radi li se o pamučnim stvarima koje obožavate i u kojima se dobro osjećate, jednostavno ih odnesite na bojanje, ali se svakako posavjetujte o tome koja će boja biti najsličnija onoj kojoj želite, a to ovisi o podlozi i sastavu materijala. Time ćete osvježiti bilo koji odjevni predmet.

Vintage detalji i odjeća

Ovaj je stil zapravo vrlo moderan, a idealan je jer vam omogućuje puno kombinacija odjeće i dodataka koji su pripadali još vašoj baki. Ogrlice i nakit u vintage stilu lako možete upariti s modernim komadima odjeće poput košulja ili ravnih suknji. Vintage detalji će i najobičniju odjeću pretvoriti u jedinstven stil, stoga u ovo recesijsko doba dobro pogledajte što se skriva u bakinim i maminim ormarima.