MODNI DOGAĐAJ GODINE

Kakav glamur: Pogledajte sve prekrasne haljine s ovogodišnje dodjele Oscara

10.02.2020 u 05:59

Bionic
Reading

Crveni tepih 92. po redu dodjele najprestižnije filmske nagrade, kako i doliči takvom događaju, obilježile su glamurozne večernje haljine. Slavne glumice danima su se pripremale za ovu prigodu, a haljine o kojima će se još godinama pričati, birane su mjesecima ranije, sve kako bi zabljesnule u punom sjaju u najvažnijoj filmskoj noći u godini

Crveni tepih ispred Dolby Theatera u Hollywoodu i ove su godine krasile glamurozne toalete u gotovo svim bojama, iako su se mnoge dame odlučile za vječnu crnu ili pak bijelu.

Neutralne nijanse poput bijele osvojila su srca slavnih uzvanica poput Lee Seydoux, Salme Hayek, Camile Morrone...

Nije nedostajalo ni šljokica, a doslovno u punom sjaju od glave do pete zabljesnule su dobitnica ovogodišnjeg Oskara Renee Zelwegger, Brie Larson i Sandra Oh.

Osim dama koje su igrale na sigurno, odabravši vječnu crnu eleganciju poput Charlize Theron, Margot Robbie i Penelope Cruz, bilo je i onih koje su se modno kockale odlučivši se na pomalo riskantnije stajlinge, a je li im se kockanje isplatilo prosudite sami.

U našoj galeriji donosimo sva izdanja s najglamuroznijeg crvenog tepiha u godini.

  • +46
Crveni tepih na dodjeli Oskara 2020. Izvor: Profimedia / Autor: Robyn Beck / AFP / Profimedia

Laura Dern, dobitnica Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu, nosila je Armanijevu haljinu ukrašenu perlicama, dok je Regina King odabrala nježnu nijansu Versaceovu haljinu ukrašenu srebrnim detaljima.

Dobitnica Grammyja Billie Eilish na dodjeli se pojavila u bijeloj jakni i hlačama s potpisom Chanela, koja je otpjevala 'Yesterday' Paula McCartneya. Našlo se na oskarovskom crvenom tepihu i snažnih poruka, Natalie Portman na Diorovom ogrtaču koji je nosila imala je izvezena imena 'preskočenih' redateljica koje nisu bile među nominiranima: Lorene Scafaria , Lulu Wang , Greta Gerwig  i Marielle Heller.

'Željela sam na svoj suptilni način odati priznanje ženama kojima nije priznat nevjerojatan rad ove godine", rekla je Portman.