MODNI TRENUCI ZA PAMĆENJE

O njima se još uvijek govori: Prisjetili smo se haljina koje su obilježile oskarovske crvene tepihe

07.02.2020 u 15:54

Bionic
Reading

Ususret 92. dodjeli najpoznatije filmske nagrade Oscar, koja će se 10. veljače tradicionalno održati u Los Angelesu, prisjećamo se modnih izdanja koja su obilježila ovo prestižno događanje

Marylin Monroe, 1951.

Najpoznatija holivudska plavuša Marylin Monroe odabrala je crnu haljinu od tila s dekolteom bez naramenica za 20. godišnjicu dodjele nagrada i ušla u modnu povijest.

Grace Kelly, 1955.

Grace Kelly, koja je nagradu dobila 1955. godine za film 'Djevojka sa sela', nosila je ledenu plavu haljinu s potpisom dizajnerice Edith Head. Haljina, u početku dizajnirana za premijeru filma, izrezana je iz francuskog satenskog valjka čija je vrijednost 4000 dolara. Glumica ju je kombinirala uz večernji kaput, crveni ruž i glamuroznu frizuru.

Nicole Kidman, 1997.

Nicole Kidman upisala je modnu povijest prestižne filmske nagrade Oscar riskiravši u haljini s potpisom Christiana Diora.

Gwyneth Paltrow, 1999.

Gwyneth Paltrow odabrala je nježnu ružičastu haljinu s potpisom proslavljenog američkog dizajnera Ralpha Laurena. Spomenutu kreaciju dopunila je dijamantnom ogrlicom s potpisom Harryja Winstona, a koju joj je darovao otac Bruce Paltrow. Te je godineosvojila Oscara za najbolju glumicu za svoju ulogu u filmu 'Zaljubljeni Shakespeare'.

Cate Blanchett, 1999.

Uz impresivnu haljinu izrađenu po mjeri dizajnera Johna Gallijana, Cate Blanchett godine 1999. započela je svoj put do titule najbolje odjevene glumice na crvenom tepihu.

Cate Blanchett, 2000.

Godinu dana kasnije, australska glumica ponovno je postala najbolje odjevena dama na oskarovskom crvenom tepihu zahvaljujući haljini dizajnera Jean Paul Gaultiera ukrašenoj zlatnim lancima.

Renee Zellweger, 2001.

Zvijezda filma 'Judy' godine 2001. ušla je u oskarovsku modnu povijest s povijesnom, žutom haljinom egipatskog dizajnera Jeana Dessèsa.

Julia Roberts, 2001.

Zlatni oskarovski kipić glumica Julia Roberts godine 2001. pokupila je za ulogu u filmu 'Erin Brockovich' u impresivnoj baršunastoj haljini modne kuće Valentino. Riječ je o vintage kreaciji koja je svoju premijeru doživjela u sklopu kolekcije posvećene filmskim zvijezdama 1982. godine.

Cameron Díaz, 2002.

Glumica je odabrala haljinu cvjetnog printa Emanuela Ungara u kombinaciji s remenom Freda Leightona i stvorila savršen izgled na crvenom tepihu.

Halle Berry, 2002.

Ovaj dizajn Elie Saab možemo smatrati originalnom 'golom' haljinom. I ne možemo pomisliti da bi ga netko mogao bolje nositi od Halle Berry koja je te godine osvojila prvi oskarovski kipić u filmskoj karijeri.

Hilary Swank, 2005.

Zlatni oskarovski kipić, američka glumica te je godine pokupila za film 'Djevojka od milijun dolara' u izazovnoj, plavoj haljini s potpisom Guya Larochea.

Michelle Williams, 2006.

Glumica, koja je te godine nominirana za glumu u filmu 'Brokeback Mountain' zaslijepila je crveni tepih haljinom od žute svile s potpisom Vere Wang.

Jennifer Lopez, 2007.

Latino diva J.Lo te je godine zablistala u ulozi prezenterice, a na crvenom tepihu prošetala se u svilenoj haljini brenda Marchesa s dodatkom dragog kamenja.

Marion Cotillard, 2008.

Francuska glumica odabrala je haljinu sunarodnjaka Jean Paul Gaultiera u bež tonovima inspiriranu siluetom sirene.

Anne Hathaway, 2009.

Anne Hathaway blistala je u haljini s potpisom kralja elegancije, talijanskog dizajnera Giorgia Armanija.

Angelina Jolie, 2012.

Angelina Jolie je bila u središtu pozornosti dodjele prestižnih filmskim nagrada 2012. u baršunastoj haljini s rasporkom s potpisom Versacea. Stajling je začinila torbicom Jaimea Mascaroa, nakitom Neila Lanea i sandalama Salvatorea Ferragama.

Gwyneth Paltrow, 2012.

Gwyneth Paltrow bila je mamac za poglede na dodjeli nagrada Oscar 2012. u elegantnoj bijeloj haljini s potpisom Toma Forda koju je dopunila dramatičnim narukvicom (Anna Hu Haute Joaillerie) i cipelama Jimmyja Chooa.

Jennifer Lawrence, 2013.

Jennifer Lawrence ukrala je pozornost na dodjeli nagrada Oscar 2013. godine u impresivnoj Diorovoj haljini bez naramenica.

Lupita Nyong'o, 2014.

Glumica Lupita Nyong'o na dodjeli Oscara 2014. godine izgledala je poput prave princeze u raskošnoj haljini s potpisom Prade. Točka na 'i' ovog outfita bila je zlatna tijara (Fred Leighton).

Lupita Nyong'o, 2015.

Lupita Nyong'o u bijeloj je haljini ukrašena s 6000 bisera kuće Calvin Klein doista je bila pun pogodak na dodjeli nagrade Oscar 2015.

Emma Stone, 2015.

Mlada i talentirana glumica podjednako oduševljava svojim ulogama, ali i fantastičnim stilom. Spektakularna haljina proslavljenog dizajnera Elieja Saaba koju je nosila na dodjeli nagrada Oscar 2015., sve je očarala.

Cate Blanchett, 2016.

Cate Blanchett je 2016. na dodjeli nagrada Oscar briljirala je u bajkovitoj kreaciji (Armani Privé) s trodimenzionalnim cvjetovima koja je bila pun pogodak.

Emma Stone, 2017.

Emma Stone je 2017. osvojila Oscara za ulogu u filmu 'La La Land', a za vintage haljinu modne kuće Givenchy dobila je brojne komplimente.

Jane Fonda, 2018.

Jane Fonda je 2018. bila je među najbolje odjevenim damama na crvenom tepihu u zanimljivoj bijeloj haljini s potpisom Balmaina.

Charlize Theron, 2019.

Slavna oskarovka Charlize Theron posebnu pažnju javnosti na crvenom tepihu ostvarila je nježnoplavom haljinom iz Diorove kolekcije visoke mode, koja se isticala detaljima poput visokog ovratnika, dugih rukava naglašenih ramena i dramatičnim prorezom na leđima.Izdanje zaokružila je skupocjenim Bulgarijevim nakitom, ogrlicu u obliku zmije.

  • +20
Kultne haljine s oskarovskog crvenog tepiha Izvor: Profimedia / Autor: Christopher Polk / Shutterstock Editorial / Profimedia