još uzbudljivija vremena

Jupiter u Ovnu najjače će poticati Rakove, Jarce, Vage i Ovnove

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 08.05.2022 07:54
  • Objavljeno 08.05.2022 u 07:54
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Buradaki / Alamy / Alamy / Profimedia

Jupiterov prolazak Ovnom od 10. svibnja do 28. listopada jamči svježe inicijative, odvažne iskorake, riskantne poteze i zaoštravanje sukoba

Jupiter nosi nadimak 'srećonosac' jer su astrolozi uočili da se temeljem njegovih kretanja mogu ugrubo predvidjeti sretna razdoblja u životima pojedinaca. No Jupiter nije samo (a ni uvijek) donositelj sreće, nego donositelj vjere u sreću, bila ona utemeljena ili ne.

Zato, kad planet nazvan po vrhovnom rimskom bogu zauzme određen nebeski položaj prema pojedinom znaku, pripadnici tog znaka postaju voljniji riskirati i zanemaruju moguće nepovoljne posljedice. Od mnogih rizika koji se ne isplate, neki gurnu pustolova i njegovu okolinu u nevolju, a ako je pustolov državni ili vjerski lider, žrtve nevolje mogu se brojiti u milijunima.

  • +11
  • +8

Catherine Zeta Jones je Vaga, rođena je 25. rujna 1969.

Izvor: Profimedia / Autor: Dowling/StarlitePics/AdMedia / ADMedia / Profimedia

Može se predvidjeti stoga da će Vladimir Putin (Vaga, 7. listopada 1952.) proširiti svoju operaciju trenutno ograničenu na Ukrajinu, a da će mu njegovi protivnici nastojati parirati. Svi će ti potezi biti jupiterovski riskantni. Najveća će eskalacija biti vjerojatna od 25. svibnja, kad se Mars i Mjesec pridruže Jupiteru u ratobornom i naglom Ovnu. Obični građani kockat će se imovinom, ljubavlju i zdravljem, a utjecajni lideri životima - i to tuđim. U to vrijeme možemo očekivati i globalne promjene na polju energetike i monetarne politike.

  • +2

Lily James je Ovan, rođena je 5. travnja 1989.

Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jupiter u Ovnu najjače će poticati Rakove, Jarce, Vage i Ovnove. Rođeni u ovim znakovima bit će pojačano ambiciozni, nestrpljivi i skloni brzim, energičnim rješenjima. Budući da je velike apetite moguće zadovoljiti samo uz izazivanje sreće, mnogi će se bolno sudariti s vlastitim ograničenjima, a oni sa širim društvenim utjecajem povest će prema sudaru i svoju bližu i dalju okolinu.

  • +4
  • +1

Kate Moss je Jarac, rođena je 16. siječnja 1974.

Izvor: Profimedia / Autor: Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!