DIREKTNI I PODUZETNI

Neumoran u natjecanju sa suparnicima - i samim sobom: Ovo su savršena zanimanja za horoskopskog Ovna

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 10.04.2022 07:50
  • Objavljeno 10.04.2022 u 07:50
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Shing Lok Che / Panthermedia / Profimedia

Direktni i poduzetni, Ovnovi se odlično snalaze u rukovodećim ulogama. Nisu zadovoljni osim ako oni nisu ti koji vuku konce, barem u okviru svog obrta ili odjela u većoj kompaniji

Redovno su spremni na akciju i ne boje se preuzimanja odgovornosti, zbog čega su izvrsni vođe. Bitno im je da imaju autoritet u profesionalnom svijetu pa su spremni naporno raditi da bi ostvarili svoje ambicije. Pokreće ih želja za pobjedom nad suparnicima, ali i za nadmašivanjem samog sebe.

U duši su pioniri pa su uvijek puni novih ideja i vizija.

Samostalni poduzetnik

Ambiciozni, hrabri i spremni na preuzimanje rizika, Ovnovi su kao stvoreni da budu vlasnici poduzeća ili obrta. Takva im pozicija daje odvezane ruke i omogućuje da u potpunosti izraze svoje vještine vođenja. Ovnu odgovara sloboda djelovanja i odlučivanja pa je za njega najbolje da bude sam svoj šef.

  • +4
  • +1

Lady Gaga je Ovan, rođena je 28. ožujka 1986.

Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vojnik, policajac ili vatrogasac

Ovnovi su poznati po snazi, disciplini i tjelesnoj spremi pa im odgovaraju fizički zahtjevna zanimanja. Posao vojnika ili policajca kao stvoren je za njih jer takva zanimanja ne iziskuju samo tjelesnu snagu, već i jaku psihu, disciplinu i sjajno snalaženje u nepredvidivim ili opasnim situacijama.

Instruktor, trener ili sportaš

Ništa ih ne pokreće više od konkurencije. Krase ih bujna energija, strast, hrabrost i želja da budu najbolji. Brzi su, spretni, odvažni i posjeduju snažan natjecateljski duh. Rad u područjima poput sporta i fitnesa može im pružiti aktivno i dinamično okruženje. Uvjerljivi su motivatori koji izazivaju strahopoštovanje pa se sjajno snalaze u ulozi trenera ili instruktora fitnesa.

  • +3

Sarah Michelle Gellar je Ovan, rođena je 14. travnja 1977.

Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Profesionalni vozač

Ljubitelji su automobila, motora i brze vožnje pa ih se često može pronaći kao vozače relija ili moto utrka. Iznimno su spretni, posjeduju dobre instinkte i brzo reagiraju pa se sjajno snalaze za volanom. Često se zateknu i u ulozi vozača kamiona ili autobusa, a neki pronađu zvanje u poslu instruktora vožnje.

Ostalo: kirurg, trgovac na burzi, istraživački novinar, putopisac, pustolov

  • +3

Sarah Jessica Parker rođena je u znaku Ovna 25. ožujka 1965.

Izvor: Profimedia / Autor: Kristin Callahan / Everett / Profimedia

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!