LJETNI RECEPT

Juha od svježih rajčica i paprika s bosiljkom

22.07.2013 u 08:58

Bionic
Reading

Vlasnik gastro kutka Wok by Matija i prošlogodišnji finalist popularnog gastro showa Masterchef, Matija Nikolić otkriva odlične ljetne recepte koji će zasigurno zadovoljiti i najizbirljivija nepca

Nekadašnji šef kuhinje Kaptolske kleti te prošlogodišnji finalist popularnog gastro showa Masterchef, Matija Nikolić vlasnik je simpatičnog gastro kutka koji se nalazi u Varšavskoj ulici, u prolazu pored kazališta Kerempuh.

Posebno za čitatelje tportala pripremio je lagane i osvježavajuće ljetne recepte.

Juha od svježih rajčica i paprika s bosiljkom

Sastojci:
(za 6 osoba)
15 zrelih rajčica
3 svježe paprike
7 žlica maslinova ulja
pola litre pilećeg temeljca
sol
papar
1 režanj sitno sjeckanog češnjaka
10 listića svježeg bosiljka
2 žlice octa
1 žlica šećera


Priprema
Zarežite vrhove rajčica u križić i potopite u kipuću vodu oko 30 sekundi te ogulite kožicu i izvadite sjemenke. Paprike zapecite u pećnici da kožica pocrni te zamotajte u aluminijsku foliju da se upare pa ih onda ogulite i nasjeckajte na kockice.

Prepržite paprike u zdjeli na malo maslinova ulja i dodajte soli, dodajte češnjak i nakon par minuta ubacite rajčice te karamelizirajte lagano šećerom pa potom dodajte ocat i nakon pet minuta pileći temeljac. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Dodajte soli i papra prema ukusu. U blenderu izmiksajte bosiljak, maslinovo ulje i sol te žlicu toga servirajte na vrh juhe u tanjur. Dobar tek.