TORTA BEZ MANE

Jeste li već probali čokoladni mud cake?

20.02.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Čokoladna torta prigodna je za svaku priliku. Čak i ako ne očekujete goste, ovo doba godine idealno je da isprobavate nove recepte i počastite se slatkim zalogajima

Mud cake ili čokoladna torta s dvije vrste čokolade izmamit će uzdahe bilo kojem ljubitelju finih slastica. Zasučite rukave, nabavite sastojke i uživajte u čokoladnoj torti prema receptu Sailu's Kitchen

Torta je još ukusnija s dvije vrste čokolade
Sastojci:

Dvije čaše i dvije žlice brašna
¼ čaše i dvije žlice kakao praha
Pola velike žlice praška za pecivo
¼ velike žlice soli
Dvije i pol čaše šećera
100 grama tamne čokolade, sitno nasjeckane
100 grama mliječne čokolade, sitno nasjeckane
Maslac u količini jedne čaše i 2 velike žlice
Jedna žlice instant kave pomiješana u malo vruće vode.
4 jaja
Dvije velike žlice biljnog ulja
1 žlica arome od vanilije
Pola čaše mlaćenice

Za kremu:

¼ čaše maslaca na sobnoj temperaturi
1/3 čaše kakao praha
1 i pol čaša šećera u prahu
2 čaše mlijeka
Pola velike žlice arome od vanilije

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva Celzija, a okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje tako da malo viri iznad ruba. Za biskvit otopite čokoladu i maslac na pari i zatim dodajte instant kavu pa sve dobro promiješajte. Neka se smjesa ohladi do sobne temperature.

Za to vrijeme pomiješajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sol i šećer. U drugoj zdjelici istucite jaja pa im dodajte ulje, vaniliju i mlaćenicu. Sada jaja dodajte smjesi s brašnom i kada to dobro promiješate unutra stavite otopljenu čokoladu i maslac. Biskvit pecite oko sat vremena i deset minuta, a ne provjeravajte da li je pečeno prije nego prođe 55 minuta.

Za čokoladnu kremu pomiješajte maslac, kakao prah, šećer u prahu, mlijeko i ekstrakt vanilije te istucite mješalicom dok ne postane kremasto i glatko. Biskvit namažite kremom i ostavite da se torta do kraja ohladi u hladnjaku.