Belfie je novi selfie

Jeste li spremni za sezonu bikinija? Donosimo ultimativni vodič za lijepu i oblikovanu stražnjicu

26.05.2021 u 11:07

Bionic
Reading

O njezi i zaštiti kože nikada nismo vodili više računa, a posebno je na cijeni prirodan i njegovan izgled. Međutim, uz sve tretmane i preparate mnogi preskaču jedan dio tijela koji će puno svjetlo dana ugledati pod vrućim suncem na plaži. Naime, sezona bikinija je iza ugla te je krajnje vrijeme malo pažnje posvetiti i stražnjici koja će uskoro biti u prvom planu

Temperature iznad 30 stupnjeva i sezona badića nesumnjivo se približavaju, i dok za ljeto brižno pripremamo kosu, kožu lica, nokte i noge, mnogi u tome svemu zaboravljaju na stražnjicu, koju će neminovno pokazati u badiću. No, činjenica je da je i stražnjica osjetljiva na nekoliko različitih stanja kože, od akni do celulita, te joj je prijeko potrebno malo više njege prije ljeta.

Najčešći problemi s kožom na stražnjici su:

Akne su jedan od najčešći problema kože na stražnjici, kažu dermatolozi. Uzrok im se krije u začepljenim porama koje kreiraju prištiće i ciste dublje čak i od onih na licu. Prva stvar koju možete učinit i time smanjiti pojavu akni je izbjegavanje nošenja uske odjeće kad god je to moguće te obavezno tuširanje čim završite s vježbanjem ili jačom fizičkom aktivnošću koja potiče znojenje. Piling je također vrlo poželjan jer će učinkovito ukloniti nakupljene mrtve stanice kože i nečistoće koje mogu pridonijeti začepljenju folikula i infekciji.

Celulit. Vlakna drže masnoću na mjestu, ali loša struktura kože uzrokovana hormonima, genetikom, pušenjem, nedostatkom vježbanja i lošom prehranom igra važnu ulogu u razgradnji mreže vlakana, zbog čega se masnoća pomiče na površinu kože i stvara jamice poznate kao celulit. Jedna od ključnih aktivnosti za smanjenje i uklanjanje celulit s pozadine je suho četkanje. Koristite četkicu s čekinjama izrađenu od prirodnih vlakana i snažnim kružnim pokretima prelazite po suhoj koži. Najbolje vrijeme za to je netom prije tuširanja, a uz uklanjanje suhe kože, četkanje tijela potpomaže zatezanje kože, pospješuje obnavljanje stanica i povećava cirkulaciju krvi u tom području.

Strije. Ako imate strije, niste sami. Naime, ima ih više od 70 posto odraslih. Najčešće nastaju kao rezultat brzog ili ekstremnog debljanja i / ili gubitka kilograma ili samo zbog normalnog rasta, a također se vrlo često javljaju kao posljedica rastezanja kože u trudnoći. Smanjenje strija često je najteže od svih estetskih problema na stražnjici, a najčešće se poseže kremama, gelovima, losionima i estetskoj kirurgiji.

Rastuća popularnost tretmana za stražnjicu

Kako god, ako ste njegu kože stražnjice potpuno zanemarili, nakon više od godine dana neadekvatne fizičke aktivnosti, skrivanja i nošenja većinom udobne odjeće rijetko kojoj stražnjici nije potrebno malo uljepšavanja. A da se ne radi samo po trendu, već o prijekoj potrebi pokazuje i rastuća popularnost tretmana za stražnjicu.

'Prema koži stražnjice trebali biste se ponašati kao i prema koži lica,' kaže Ram-Prakash Khalsa, stručnjakinja za njegu kože s Beverly Hillsa kojoj se za pomoć obraćaju slavne ljepotice. Njezine klijentice, poznate dame poput Emily Ratajkowski i Kylie Jenner, slažu se njom i tvrde da stražnjicu treba pomno njegovati.

Sve što dođe iz sunčane Kalifornije vrlo brzo postane veliki hit. Tange i naglašeno izrezani kupaći kostimi samo su jedan od izvoznih hitova, a novi rastući trend skriva se iza sada već popularnih hashtagova #belfieistheneewselfie i #belfienation. Radi se tu o beauty trendu popularnog naziva butt facial odnosno tretman za stražnjicu.

Glatka i sjajna koža svugdje i uvijek čini da se svi osjećaju malo samopouzdanije, pogotovo ljeti kada izlažemo više kože, a jedna poznata klijentica Ram-Prakash Khalsa koja naravno nije htjela otkriti svoje ime, samo je rekla da joj stražnjica sada izgleda kao da je fotošoprirana i da doista ostavlja sjaj.

#belfie je in

Tretmanima koji uljepšavaju stražnjicu ne odolijevaju ni domaće ljepotice, ali i pripadnici jačeg spola. Tako liječnica Sandra Cvetković Glazer otkriva kako joj se svake godine netom pred ljetnu sezonu javljaju brojne žene koje se žele na brzinu riješiti celulita ili sakriti strije. Prateći zahtjeve i potražnju klijenata, ali i svjetske trendove osmišljen je novi tretman namijenjen području stražnjice koji nosi naziv #belfie. Tretman se sastoji od mikrodermoabrazije, kemijskog peelinga , microneedlinga i masažnog paketa za drenažu viška tekućine. Osim celulita, njega kože stražnjice može biti korisna u čišćenju teško dostupnih mjesta, ali i rješavanju problema poput začepljenih pora, akni i tamnije pigmentirane kože i uraslih dlačica.

Kao prvi korak izvodi se mikrodermoabrazija kojom se skida stari rožnati sloj stanica, ujednačuje se boja, te se uklanjaju prištići i gruba koža. Nakon toga na red dolazi LED terapija infracrvenim svjetlom peeling, koji može biti kemijski ili enzimatski piling, ovisno o klijentu. Za tjedan dana radi se microneedling tretman iglicama, čija funkcija je poticanje proizvodnje kolagena kože, te na kraju slijedi paket od četiri drenažne ručne masaže koja se radi dva puta tjedno. 'Nakon mjesec dana koža stražnjice je spremna za plažu i belfie, i to bez upotrebe filtera,' kaže Sandra Cvetković Glazer.

'Ovakav tretman izvrstan je način za sprečavanje urastanja dlačica i akni, poticanje kolagena, smanjenje celulita te posvjetljivanje i omekšavanje kože. Sve što radite na licu morate i na ostatku kože tijela,' napominje dr. Glazer. Naravno mogu se staviti još i različite maske, koristiti visoko energijski udarne valovi, ultrazvuk i slično kako bi se smanjila pojava celulita. Na kraju se izvodi masaža kako bi se povećao protok krvi i smanjila nakupljena tekućina i celulit. 'Masaža je svima najdraži dio,' kaže Sandra koja je otkrila da na tretman dolazi i dosta muškarac. Naime, jači spol češće se suočava s problemom uraslih dlaka i znojenjem.