SVE ŠTO VAM TREBA

TikTok otkriva najveće beauty trendove: Zaludili su milijune i postali apsolutni ljetni hit

12.05.2021 u 08:57

Bionic
Reading

Ljeto se bliži, a s nova sezona donosi i nove beauty trendove. Kada je riječ o pronalaženju savjeta i beauty inspiracije, starije generacije okreću se pouzdanim web stranicama ili beauty aplikacijama, dok mlađe generacije preferiraju društvene mreže. Najveće trendove nesumnjivo diktira društvena mreža TiKTok čji podaci pretraživanja otkrivaju šest apsolutnih beauty trenda za nadolazeće tople dane

Traackr, platforma koja bilježi utjecaje na društvenim mrežama, u svom izvještaju 'State of Influence: Beauty 2021' objavila je rezultate studije provedene s 50 000 međunarodnih beauty influencera. Iako je 2020. godina bila poprilično izazovna po pitanju proračuna za sponzorirane objave influencera, otkriveno je kako je TikTok zabilježio 164 posto porasta sponzoriranih postova te povećanje angažmana u 2020. za 481 posto.

TikTok je jedina platforma koja je zabilježila značajan rast nu ovom području dok se broj sponzoriranih postova smanjuje na drugim platformama: -23 posto za Instagram, - 39 posto za Facebook i čak -10 posto za YouTube, koji je donedavno bio glavna platforma po pitanju video zapisa i vodiča za uljepšavanje. No, koji su to trendovi i beauty trikovi koji vladaju TikTokom i oduševljavaju milijune? Slijedi šest glavnih beauty trendova koji će vas tip-top pripremiti za ljeto, od glave do pete.

Gua Sha

Zauvijek se oprostite od podočnjaka i bora, pozdravite svoje novi, blistavi ten. Upravo e to obećanje koje daje masaža kamenom Gua Sha na TikToku. Hashtag #guasha ima vrtoglavih 286,5 milijuna pregleda za na platformi. Popularnost ovog beauty alata potvrđuje i porast pretraživanja ključne riječi 'gua sha' za kojom je, prema Google Trendsu, interes porastao za 468 posto od početka ove godine.

Izazov po pitanju ruža za usne

Pitate se kakav izazov? Jednostavno – imati crven usne tijekom cijelog dana, unatoč nošenju zaštitne maske. Izazov ruža za usne (lipstick challenge) ima više od 755,8 milijuna pregleda na TikTok-u, a jedan je proizvod postao je viralan. Sjajilo za usne NYX Shine Loud obećava dugotrajan učinak te se odupire svemu: vodi, znoju, pa čak i maski. TikTokeri su instantno postali obožavatelji tog beauty proizvoda, a brend je postao pravi hit na Internetu.

Ljetni sjaj

Korisnici TikToka potpuno su zaluđeni ljetnim sjajem. Veganska podloga za izjednačavanje kože u obliku balzama brenda KLV postao je viralan zbog dobre matirane pokrivenosti, pakiranja koje je potpuno moguće reciklirati i čak 40 različitih nijansi. Tako je hashtag #kvdfoundation pregledan čak 66,4 milijuna puta.

Toneri su također ove godine postali must have proizvodi za njegu kože kao način hidratacije, smirivanja, pa čak i minimiziranja pora. Jedan od najpopularnijih tonera ove godine bio Pixijev Glow Tonic, s preko 202 tisuće pregleda hashtaga #pixiglowtonic na TikTok-u. Oni koji se još nisu opskrbili proizvodima s kojima će zablistati., iluziju savršenog ljetnog sjaja kože mogu postići i nanošenjem krem rumenila na područje obraza i preko korijena nosa kako bi se stvorio izgled 'suncem okupane kože'.

Piling tijela

Na TikToku zabilježeno je čak 11,5 milijuna pregleda pojma #bodyscrub, što jasno daje do znanja kako su pripreme za ljeto u punom jeku. A po svemu sudeći, tajna svilenkaste, glatke kože krije se u dobroj kremi za depilaciju. Brend EOS na TikToku zabilježio je više od 194 milijuna pregleda, a korisnici ove platforme otkrili su i trik lijepu kožu spremnu za ljeto. Naime, trend korištenja piling rukavica od biljnih materijala je u porastu, a sve veći broj korisnika odustaje od korištenja grubih sintetičkih materijala.

Kosa spremna za ljeto

TikTok vrvi savjetima i trikovima za lijepu kosu. Jedan od prevladavajućih trendova za zdravu, sjajnu i jaku kosu ovog proljeća bio je korištenje rižine vode. Imate izbor kupiti šampon s rižinom vodom ili ga napraviti sami, a TikTokeri su i tu tehniku savladali pomoću #ricewaterchallengea koji ima više od 69 milijuna pregleda. Što se tiče frizura, TikTok korisnici ponovno su se zaljubili u klasične gumice za kosu koje su savršene za opuštene ljetne frizure. Naime, hashtag #scrunchies već je dosegao 945,5 milijuna pregleda.

@amy_haircare

Secrets out 🤫!! LONG, HEALTHY hair for summer! 🤍 ask Qs below! ##hairtok ##hairtransformation ##foryoupage ##ricewater

♬ Pop Smoke candy shop - EZD

Funky francuska manikura

Ako ste mislili da je francuska manikura stvar prošlosti, razmislite još jednom. Brojni infulenceri i korisnici TikToka zaluđeni su vrlo trendi, funky francuskom manikurom. U čemu je razlika, pitate se? U ovom slučaju manikura u francuskom stilu nema klasičan bijeli vrh, već su vrhovi noktiju u bojama. Svaki vrh nokta je obojan u drugačiju boju, a u pravilu se koriste svijetle boje koje kreiraju efekt duge. Hashtag #frenchtipnails skupio je više od 11 milijuna pregleda na popularnoj društvenoj mreži, dok je #coloredfrench skupio 38 tisuća pregleda što jasno pokazuje kako će ta trend vladati i tijekom dugog toplog ljeta.

@nailartbysig

Pastel side French tips are perfect for spring 🐰💛##nails ##nailart ##diy ##tiktokfashionmonth

♬ original sound - switchdisco