LAKŠE NE MOŽE

Jednostavno i fino: Recepti s piletinom koji su preplavili društvene mreže

27.01.2018 u 12:54

Bionic
Reading

Najpopularnija društvena mreža za pretraživanje fotografija, Pinterest, nudi bezbroj kulinarskih ideja i slasnih jela koje smo poželjeli podijeliti s vama. Ovo je 15 najpopularnijih recepata s piletinom kojima su opsjednuti gurmani s Pinteresta

15. Thai Chicken i tacosi od listova salate

Ako nastojite paziti na liniju, a u isto vrijeme uživati u ukusnim i zanimljivim receptima, onda su tacosi od salate odlična alternativa. Pirjano povrće i piletinu začinjene po želji zamotajte u listove zelene salate. Ovo jelo gotovo je za 15 minuta i bogato nutritivnim namirnicama koje će vam pomoći održati tjelesnu težinu.

14. Piletina i povrće u umaku pesto

Mariniranu piletinu u maslinovom ulju i umaku pesto od svježeg bosiljka kratko ispržite u voku sa cherry rajčicama i šparogama. Piletinu možete marinirati dan ranije i tako uštedjeti na vremenu. Ovo jelo bogato je proteinima iz piletine te antioksidantima iz rajčice i šparoga, koji su dobri za mozak i srce.

13. Wrap od piletine, avokada i špinata

Kad ste u stisci s vremenom, tortilja wrap s piletinom i avokadom brz je i jednostavan recept koji možete pripremiti i ponijeti na posao. U tavi ispecite na kockice nasjeckana pileća prsa i začinite ih. Na ploške narežite očišćeni avokado i sve zamotajte u tortilju koju ste prethodno 30 sekundi zagrijali u čistoj tavi sa svake strane. U wrap možete dodati i naribanu mrkvu, kukuruz, salatu, kupus, rajčicu i mozzarellu. Poigrajte se svježim sastojcima koje volite i uživajte u slasnom obroku.

12. Piletina u umaku Alfredo sa špagetima

#chickenalfredopasta #wedothistoo

Objavu dijeli Fat Joes Kitchen (@fat_joes_kitchen)

Na rastopljenom maslacu popržite piletinu narezanu na trakice (ili kockice) i dodajte vrhnje za kuhanje, češnjak u prahu, parmezan, peršin, sol i papar. Skuhane špagete umiješajte u umak i poslužite na tanjuru. Može li jednostavnije od toga? Čuvate li liniju, špagete od bijelog brašna možete zamijeniti onima od pira ili konoplje, koji su bogati vlaknima i proteinima.

  • +13
Kako pravilno ispeći povrće na roštilju Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

11. Sporo pečena piletina s krumpirom

Oboružajte se mediteranskim začinima i maslinovim uljem koje ćete upotrijebiti za marinadu piletine. Ukoliko pripremate obrok za cijelu obitelj, u pećnici možete peći i cijelo pile u komadu s krumpirom. Ako imate pekač za sporo kuhanje, tim bolje.

10. Špageti s piletinom, špinatom i rajčicom

U slanoj vodi skuhajte špagete, a za to vrijeme u tavi prepržite nasjeckanu piletinu i cherry rajčice. U zdjeli za posluživanje pomiješajte sve sastojke, dodajte svježe listove mladog špinata i prelijte maslinovim uljem te ponovno sve promiješajte da se sastojci sjedine. Ovo brzo i ukusno jelo svidjet će se i najmlađim ukućanima.

9. Tacosi s piletinom, limetom i korijanderom

Još jedno popularno jelo koje je osvojilo gurmane. U tavi popržite na trakice narezanu piletinu, a nakon što je pečena kratko prepržite sitno nasjeckanu rajčicu dok se ne pretvori u salsu. Dodajte nasjeckani korijander i bosiljak te začinite. Napunite tacose gotovim umakom i prelijte sokom limete.

8. Piletina u sezamu s medom

Komad pilećih prsa uzdužno prerežite na dva dijela i umočite u razmućeno jaje pa u sezam. Popržite na ulju i izrežite na manje trake. U tavi ugrijte umak od soje i dodajte med pa vratite narezanu piletinu u tavu da se kuha u slatko-slanom umaku nekoliko minuta. Poslužite s kuhanom brokulom i rižom.

  • +10
Kako ispravno kuhati povrće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

7. Teriyaki piletina

U voku prepržite na trakice narezanu piletinu pa izvadite na tanjur. U tavi prepržite đumbir, češnjak i smeđi šećer pa dodajte umak od soje. Ubacite pečenu piletinu i kuhajte dok umak ne postane gušći. Dodajte tostirani sezam. Piletinu u umaku poslužite s kuhanom rižom i povrćem po želji.

6. Noodli od tikvica i piletine u umaku

Danas se poprilično jeftino mogu nabaviti rezači povrća pomoću kojih tikvice možete izrezati u obliku špageta. Piletinu ispecite u tavi i dodajte svježu ili kupovnu salsu. Podlijte vinom i dodajte češnjak u prahu te kuhajte još nekoliko minuta. Svježe špagete od tikvica prelijte umakom i na vrh servirajte piletinu te posipajte naribanim parmezanom.

5. Salata s avokadom i grilanom piletinom u medu i senfu

Pileća prsa prije pečenja premažite senfom i ispecite u tavi. Narežite na trakice. Pripremite salatu (kupus, zelenu salatu, kukuruz, avokado...) i sve sastojke ubacite u posudu. Začinite salatu solju, paprom, octom i maslinovim uljem. U šalicu pomiješajte žličicu senfa i med i prelijte po salati.

4. Zdravi box - piletina i povrće

After a relaxing weekend, it’s time to get back to the grind getting ready for the week of thanksgiving starting with my meal prepping! I have this week very simple spinach chicken salads with grape tomatoes. And my post workout meals, i have roasted chicken with steamed green beans and sweet potato for my carb source. Seeing how it’s thanksgiving Thursday, I only need to prep 4 days worth of meals and 3 days worth of post workout meals bc I’ll have plenty of leftovers from thanksgiving to eat somethin on Friday. I wanted to keep this weeks meals super super light with a lot of volume but making sure I’m gettin my nutrition and protein I need. I’m purposely doin this bc of thanksgiving. Every year I have thanksgiving with my dads family and then my moms so that’s a lot of food lol. So by doin this with my meal preps I’m accounting for Thursday so I can keep on track with my diet and fitness progress even during the holidays without worrying about ruining all my hard work or setting it back a little even if thanksgiving is just one day. #foodie #foodpic #foodphotography #foodporn #fitfoodie #fitfam #fitlife #gymlife #healthyeating #healthylifestyle #cleaneating #healthycooking #fitnessfood #fitnessblogger #foodblogger #mealprep #mealprepsunday #mealprepping #guyswhocook #nguyening #gainz #chickensalad #chickenandveggies #holidayprep #stayingmotivated #dedicated #homecooking #healthyandtasty #eatyourveggies #thanksgivingweek

Objavu dijeli Steve Nguyen (@nguyeninggainz)

Karamelizirajte različito povrće poput tikvica, rajčice, paprike, luka i brokule i ispecite veću količinu mesa. Razdijelite u više porcija i držite u hladnjaku te po potrebi podgrijte u mikrovalnoj. Tako ćete imati spremne obroke koje možete ponijeti na posao.

3. Rolice s piletinom i povrćem

Ovo jednostavno jelo zapravo je malo drugačija verzija tortilja. Pomiješajte sirni namaz s malo crvene paprike, češnjaka u prahu, soli i papra. Kao što slika prikazuje, tortilje premažite namazom od sira i napunite piletinom te svježim dodacima po želji, zarolajte i prerežite tako da dobijete rolice. Jelo također možete poslužiti gostima kao finger food.

  • +16
Finger food zalogaji za kućni party Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

2. Piletina i povrće s grčkim jogurtom

Kada ste u stisci s vremenom, pileća prsa popržite na tavi i izrežite na kockice. Svježi krastavac, luk i rajčicu također nasjeckajte na kockice. U zdjelici pomiješajte grčki jogurt, sol, papar, češnjak u prahu, maslinovo ulje i kopar iz vrećice pa  dobivenim preljevom prelijte jelo. Svježe povrće puno je zdravije od termički obrađenog jer ne gubi nutritivna svojstva, stoga će vam ovaj obrok dati sve potrebne nutrijente i energiju, a nakon jela ćete se osjećati sito i poletno.

1. Zapakirana marinirana piletina za zamrzivač

Nije lako imati posao, djecu i svakodnevno kuhati zdrava jela. Zato je važno unaprijed se pripremiti. Meso peradi je zdravo jer je bogato proteinima i niskokalorično, a praktično je i zato što mu nije potrebno dugo vremena za pripremu. Ipak, kada trebate svaki dan kuhati, izgubite volju pa često posegnete za nezdravom brzom hranom. To možete spriječiti ako prethodno marinirate veću količinu piletine i razdijelite ju u vrećice za zamrzavanje te pospremite. Poigrajte se različitim marinadama i isprobajte onu na bazi curryja i jogurta ili limunovog soka i đumbira.