ZDRAVO I UKUSNO

Desert tjedna: Čokoladna pita izmamit će vam osmijeh na lice

22.10.2018 u 12:34

Bionic
Reading

U moru slasnih deserta pronašli smo jedan koji je pogodan i za vegane, a gotov je u trenu. Čokoladna pita s avokadom toliko nas je oduševila da smo recept odlučili podijeliti s vama

Za pripremu ove slastice za prste polizati potrebno vam je otprilike 20 minuta, a sigurni smo kako vaši ukućani neće ni posumnjati da se unutra krije avokado. Ova ukusna i hranjiva namirnica bogata zdravim masnoćama pogodna je za pripremu kremastih slastica poput ovog čokoladnog moussea zahvaljujući svojoj bogatoj i kremoznoj teksturi. Vjerujte nam na riječ, čokoladna pita s avokadom ostavit će vas bez teksta!

Potrebni sastojci

Za biskvit:

  • 1,5 šalica datulja
  • šalica poprženih badema
  • šalica poprženih pekan oraha
  • žličica morske soli

Za kremu:

  • 4 velika zrela avokada
  • 1,5 šalica kokosovog vrhnja
  • 1,5 šalica nezaslađenog kakao praha
  • šalica javorovog sirupa
  • 1,5 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice soli
  • 1/8 čajne žličice muškatnog oraščića
  • biljno vrhnje za šlag (za dekoraciju)

Priprema

1. U električnu sjeckalicu ubacite sastojke za biskvit i miksajte dok se smjesa ne sjedini. U kalup za tortu prstima ravnomjerno utisnite smjesu i pritom pazite na to da dobijete ravnu površinu. Prekrijte kalup prozirnom folijom i stavite ga na 10 minuta u hladnjak.

2. U opranu električnu sjeckalicu ubacite sastojke za kremu i miksajte dok ne dobijete potpuno glatku kremu. Prelijte kremu preko biskvita i žlicom zagladite. Stavite kolač u hladnjak i pustite da odstoji dva do tri sata.

3. Istucite biljno vrhnje za šlag i njime po želji ukrasite kolač. Prilikom posluživanja, pitu dekorirajte tanko narezanim avokadom u obliku polumjeseca. U slast!