UVIJEK RAZUMAN

Jarac u ljubavi: Traži vjernog partnera, kojemu će i sam biti vjeran, razuman je i kooperativan, no uvijek će htjeti biti bar malo dominantan

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 28.12.2019 09:25
  • Objavljeno 28.12.2019 u 09:25
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Goran Bogicevic / Alamy / Alamy / Profimedia

Jarac voli predvidljivost, rutinu i čista posla u svemu, pa i u intimnim odnosima. No, u ljubavi i seksu to je teško postići. Da je po njegovom, ljudi bi jedni drugima uljudno priopćavali sviđaju li im se ili ne, a oni koji se međusobno dopadnu započeli bi vezu, na čijem bi uspjehu oboje predano radili

U našoj kulturi malo koja ljubav ima tako razuman i pravocrtan razvoj. Jarac je zatvoren, nepovjerljiv i teško se zaljubljuje, a ako ga ljubav ponese treba mu puno vremena da se nauči nositi sa svojim izvana slabo vidljivim, ali iznutra burnim osjećajima.

Jarac kao udvarač

Usporedno s tim procesom, provjerava svoju simpatiju sa svih strana, procjenjuje je li slobodna, je li odana, uzvraća li mu naklonost i odgovara li slici partnera, odnosno partnerice kakvu traži. Registrira svaki signal i svaku promjenu u držanju i ponašanju osobe kojoj se udvara, pri čemu ima sklonost pesimističnom shvaćanju svakog njenog poteza.

Ako je odbijen, može godinama biti nesretno zaljubljen, nesposoban izbaciti voljenu osobu iz svog srca i uma. Ako pak uspješno prebrodi fazu udvaranja i uspostavi vezu s odgovarajućim i temeljito provjerenim partnerom, počinje živjeti punim plućima, svjestan da je najteža faza prošla.

Jarac je u načelu monogaman i želi vjernog partnera kojemu će i sam biti vjeran. U priličnoj je mjeri razuman i kooperativan, no uvijek će htjeti biti bar malo dominantan. Ovo je znak krutog Saturna koji voli kontrolirati i naređivati pa se partneru ne piše dobro ako mu se često suprotstavlja.

Bude li prevaren, postaje opasan protivnik preljubniku ili preljubnici, kao i osobi koja se umiješala u njegov odnos. Najvažnije mu je sačuvati imovinu, a na drugom mjestu zagorčavati život onima koji su ga povrijedili. Tko želi raskinuti vezu s Jarcem najbolje je da mu pristupi korektno, otvorenih karata.

  • +1

Kate Middleton je horoskopski Jarac, rođena je 9. siječnja 1982.

Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Jarac u seksu

Velika je razlika između dojma koji Jarac ostavlja znancima i kolegama i pravog Jarca kakav se otkriva najbližim prijateljima i intimnim partnerima.

Razlika je osobito velika kod žena, koje u društvu izgledaju hladno i ukočeno, dok su u ljubavnom zagrljaju vruće, strastvene i gotovo dramatične.

Unatoč snažnoj privrženosti partneru, ako s njim izađu u javnost, izbjegavat će izražavanje osjećaja, kao da žele sakriti svoju ljubavnu sreću i izbjeći izazivanje zavisti okolini.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!