SPORNI NABORI

Izgužvana haljina Kate Middleton stvorila pomutnju, a nitko se ne sjeća Dianine vjenčanice

20.07.2023 u 15:12

Bionic
Reading

Brendovi čije kreacije nosi Kate Middleton mogu biti vrlo zadovoljni, jer modni komadi koje ona odjene nerijetko se rasprodaju u rekordnom vremenu, no iako ima pristup pristup najboljoj odjeći i dizajnerima, nije imuna na modne neugodnosti

Zgužvana odjeća predstavlja značajnu opasnost za imidž osoba iz javnog života, a navedeno su na vlastitoj koži iskusili brojni mlađi članovi britanske kraljevske obitelji.

Jedina kraljevska osoba koja se činila imunom na neugledne bore i nabore na odjeći bila je njezino pokojno veličanstvo kraljica Elizabeta II.. Njezina krojačica Angela uvijek se pobrinula da sve tkanine pravilno zgnječi i ispegla prije nego ih Elizabeta upotrijebi za jednu od svojih odjevnih kombinacija.

Protekle nedjelje, 41-godišnja Kate na Wimbledonu se pojavila u smaragdno zelenoj haljini Rolanda Moureta, dopunjenoj smaragdnim naušnicama u obliku suze i detaljem mašne na prsima.

Midi dužina haljine njezin cjelokupan outfit učinila je sofisticiranim, a u kombinaciji sa štiklama '105' Gianvita Rossija i torbom 'Natasha' brenda Emmy London, Kate je ponudila klasičan stajling svojstven njezinom elegantnom stilu odijevanja.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

No dok je princeza od Walesa možda izgledala blistavo u strukturiranoj zelenoj midi haljini, mnogi se kraljevski obožavatelji nisu libili istaknuti koliko je njezina haljina bila izgužvana.

'Bez obzira na destinaciju bilo kojeg kraljevskog angažmana, elegantan i uglađen izgled je gotovo nemoguć zadatak ako nosite odjeću koja se lako gužva', svojedobno je za britanski Daily Mail prokomentirao Scott Henshall, bivši kreativni direktor brenda Mulberry, čijim torbicama princeza od Walesa nerijetko zaokružuje izdanja na kraljevskim angažmanima.

Henshall je tada podsjedtio da sintetičke tkanine poput poliestera, najlona, akrila i olefina imaju prirodnu otpornost na gužvanje i veću stabilnost jer nemaju sklonost apsorbirati vodu, a čak će se i tkanine sklonije gužvanju, poput pamuka, rajona i svile, manje gužvati pomiješaju li se s drugim tkaninama.

  • +4
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Iako je zgužvani look Kate Middleton na Wimbledonu uspio postati glavnom temom razgovora u krugovima ljubitelja kraljevske mode, najviralniji zgužvani look na britanskom dvoru do danas ima svekrva Kate Middleton, neprežaljena princeza Diana.

U ožujku 1981. Buckinghamska palača objavila je da su supružnici Davida i Elizabeth Emanuel odabrani da dizajniraju vjenčanicu Lady Diane Spencer.

Vrijedna devet tisuća funti, raskošna vjenčanica Lady Di sadržavala je 10,000 bisera i dugi šlep i veo, a nakon što je dan ranije kraljevskog vjenčanja dopremljena u Clarence House, Elizabeth i David istresali su čipku i metre svile dok se Diana šminkala i uređivala frizuru.

Nakon što je sjela u kočiju, dizajneri su sklopili ogromni šlep na poseban način koji su prije velikog dana satima uvježbavali. Stojeći s jedne strane ulaza u katedralu, dizajneri su zabrinuto virili van dok razdragano mnoštvo nije najavilo dolazak kočije. No dok su gledali kako se Diana penje stepenicama, Emanuelovi su primijetili da je haljina zgužvana.

'Sjećam se da sam šapnula Davidu: 'O moj Bože, izgužvano je', rekla je Elizabeth dodavši: 'U malenoj se kočiji zgužvala mnogo više nego što smo očekivali. Imali smo probu pospremanja vjenčanice u kočiju, ali ne i s njezinim ocem, Earlom Spencerom, koji se na dan vjenčanja također nalazio u njoj'.