IZBOR LONELY PLANETA

Istra među top regijama koje svakako treba posjetiti

02.11.2010 u 12:45

Bionic
Reading

Jedan od vodećih izdavača turističkih brošura objavio je top liste gradova, regija i zemalja koje bi trebalo vidjeti u 2011. godini, a među njima se na drugom mjestu regija našla Istra

Na prvom mjestu regija koje bi vrijedilo posjetiti našao se Sinaj u Egiptu, drugo mjesto zauzela je Istra, a iza nje su se našli Veliki koraljni greben u Australiji, američka Zapadna obala i čileanska Patagonija.

Zanimljivo je da se na prvom mjestu zemalja koje treba posjetiti naredne godine našla Albanija koju očito očekuje pravi turistički procvat, a slijede je Brazil, Panama, Bugarska, Italija, Sirija i Japan.

Na top listi gradova prvo je mjesto zauzeo grad koji nikad ne spava, New York, a slijede ga Tangier u Maroku, Tel Aviv, Wellington na Novom Zelandu i španjolska Valencija.

Godišnji vodič Lonely Planeta obuhvaća najzanimljivije destinacije, putovanja i iskustva. Među jednim od zanimljivih trendova za sljedeću godinu u vodiču ističu potragu za vampirima, superluksuzna putovanja, najpovoljnije destinacije i najbolja mjesta za ples.

Glasnogovornik Lonely Planeta Tom Hal objašnjava izbor: 'Ove godine naš izbor najboljeg zapravo označava strast za otkrićima koju, vjerujem, imaju i naši čitatelji. Ne čudi onda što smo izdvojili malo poznate, ali prelijepe kutke svijeta.'

Top 10 regija za putovanja u 2011.

1. Sinaj, Egipat
2. Istra, Hrvatska
3. Otoci Marquesas, Južni Pacifik
4. Kapadokija, Turska
5. Westfjords, Island
6. Šetlandsko otočje, Škotska
7. Veliki koraljni greben, Australija
8. Zapadna obala, SAD
9. Patagonija, Čile
10. Otoci Gili, Indonezija

Top 10 zemalja koje treba posjetiti u 2011.

1. Albanija
2. Brazil
3. Cape Verde (Atlantski ocean)
4. Panama
5. Bugarska
6. Vanuatu
7. Italija
8. Tanzanija
9. Sirija
10. Japan

Top 10 gradova koje treba posjetiti u 2011.

1.New York, SAD
2. Tangier, Maroko
3. Tel Aviv, Izrael
4. Wellington, Novi Zeland
5. Valencija, Španjolska
6. Iquitos, Peru
7. Ghent, Belgija
8. New Delhi, Indija
9. Newcastle, Australija
10. Chiang Mai, Tajland