TRIKOVI KOJE VRIJEDI ISPROBATI

Imate masno vlasište, a suhe vrhove? Uz pomoć ovih savjeta, vaša će kosa zablistati

16.03.2022 u 11:56

Bionic
Reading

Najčešće možemo naći savjete kako njegovati kosu koja se brzo masti ili onu koja je sklona isušivanju i cvjetanju vrhova, no što napraviti ako imate tzv. kombinirani tip kose

Za termin tzv. mješovita ili kombinirana koža smo puno puta već čuli, ali jeste li čuli za isti termin koji se koristi i za kosu?

Mješovita koža je poznata mnogima, no manje je poznate da se ovaj fenomen odnosi i na kosu.

To jednostavno znači da je koža na nekim područjima suha, a na nekima masna (najčešće u području tzv. T-zone).

75. BAFTA

Večer glamura u britanskoj prijestolnici: Evo što su poznate dame nosile na crvenom tepihu

Pogledaj galeriju

Da, kosa također može biti masno/suha, točnije korijen kose je obično više izložen zamašćivanju, a vrhovi su suhi. Uzroci za to mogu biti vrlo različiti: vlasište proizvodi previše sebuma, dok je kod tanke ili kovrčave kose češća sklonost isušivanju, osobito vrhova.

Ipak, dobra je vijest da i kao kod mješovite kože, sve možete popraviti pravilnom njegom.

Postoji postoji bezbroj trikova i proizvoda za njegu mješovite kože, ali znate li kako njegovati kosu kombiniranog tipa?

Ova 3 savjeta najbolji su za njegu mješovite kose:

1. Prava kombinacija šampona

Ako primijetite da vam je kosa masnija na području vlasišta, svakako uključite šampon za čišćenje kose namijenjen tom problemu u vašu rutinu pranja kose. Dobar je savjet, zamijeniti ga svojim uobičajenim šamponom otprilike pri svakom trećem pranju.

2. Ispravno koristite regenerator

Ako imate mješovitu kosu, samo je vašim vrhovima potrebna dodatna njega regeneratora. Regenerator bi samo dodatno 'zamastio' masni korijen kose i oduzeo elastičnost kose u cjelini. Stoga proizvod za njegu nanesite nakon šamponiranja samo od sredine kose i prvenstveno ga koristite na vrhovima. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim temeljito isperite hladnom vodom.

3. Očistite vlasište

Baš kao i koža koja proizvodi previše sebuma, i vlasište je s vremena na vrijeme potrebno očistiti kako bi se oslobodilo suvišnih masnoća i mrtvih stanica kože. Stoga, ako imate mješovitu kosu, trebate napraviti piling vlasišta jednom mjesečno. Pazite da pilingom nanosite samo na tjemenu, a ostatak kose izbjegavajte kako se ne bi dodatno osušila.