za besprijekoran izgled

Nepogrešivi trikovi: Ako želite sakriti bore, nakon 50-e obavezno ovako nanosite korektor

22.02.2022 u 15:24

Bionic
Reading

S godinama koža doživljava različite promjene, a u skladu s time potrebno je prilagoditi njezinu njegu i beauty rutinu. Također valja obratiti pažnju i na make-up trikove kako ne biste svojem licu, umjesto mladenačkog sjaja, dodali godine

Iako to možda ne biste rekli, ali upravo korektor, usprkos njegovoj namjeni skrivanja bora, može biti jedan od najvećih pokazatelja protoka vremena na vašem licu. Iako korektor ima super moć pružanja trenutnog efekta svježeg i mladolikog izgleda, nakon nekoliko sati na licu, korektor može imati posve suprotan učinak. Naime, s vremenom korektor ima tendenciju 'uvući' se u bore nastale djelovanjem godina i umorom te ih tako naglasiti i učiniti vidljivijima.

Srećom, Gisela Bosque, Sephorina vizažistica , ima nekoliko nepogrešivih trikova uz pomoć koje korektor na licu ostaje postojan, bez obzira na godine i količinu bora.

Ključna je hidratacija. 'Koža na tom području mora biti savršeno hidratizirana ako želimo spriječiti da se pigment iz korektora nakon nekoliko sati taloži u brazdama bora ili ekspresijskim linijama. Kako biste postigli besprijekoran izgled uzmite malo hidratantne kreme koju inače koristite, dovoljna je veličina zrnca riže, i nanesite na to područje. Ostavite da se krema upije i nakon toga nanesite korektor', savjetuje Gisela Bosque.

Ako vam je cilj kamuflirati podočnjake , možete koristiti i malo šminke na bazi žućkaste boje. Što se tiče same tehnike nanošenja, izbjegavajte izravno nanošenje na podočnjake. 'Nanesite ga od suznog kanala pa do sredine donjeg kapka', savjetuje Gisela Bosque. Želite li produljiti njegovo trajanje, nanesite vrlo malu količinu laganog pudera ili upotrijebite primer kao sjenilo te lijepo zagladite to područje.