NISU ZA SVAKOGA

Ili ih volite ili mrzite: Ove udobne i praktične sandale hit su među modnim zaljubljenicama

03.05.2023 u 08:59

Bionic
Reading

Ova će sezona biti u znaku trendi sandala koje su već neko vrijeme na oku modnih zaljubljenica, a njihova je praktičnost i svestranost ono što ih čini toliko privlačnima

Klasične ribarske sandale, tzv. model fisherman ili crab, savršene su cipele za proljeće i ljeto, a modne zaljubljenice ne mogu ih se zasititi.

Izbor obuće iznimno je bitan za svaki stajling te može dati posebnu vibru svakom, pa i najdosadnijem looku.

  • +2
Elizabeth Olsen, sestra Mary-Kate i Ashley, nosi 'fisherman' sandale s potpisom Khaitea Izvor: Profimedia / Autor: GP / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Za sve one koji ne vole sandale na petu, espadrile, mule natikače ili tzv. ružne sandale s remenima na čičak, odlična su opcija udobni i chic modeli koji su već neko vrijeme na meti zaljubljenica u modu, a odlikuje ih specifičan dizajn.

  • +6
Crab sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Riječ je o tzv. ribarskim, odnosno fisherman ili crab sandalama, a podsjećaju na kožnu varijantu plastične obuće koju smo kao djeca nosili na plaži.

Ovi 'neugledni' modeli sandala preplavili su i high street trgovine, ali i poznate modne kuće poput Prade, koja ih je također uvrstila u svoju ponudu. Slični su modeli osvojili i profile poznatih trendseterica na Instagramu pa se influencerica TyLynn Nguyen pohvalila svojim primjerkom ribarskih sandala s potpisom brenda The Row, iza kojeg stoje blizanke Mary-Kate i Ashley Olsen.

Nguyen kaže da ih rado nosi cijele godine.

'Definitivno dodaju nonšalantnu vibru svakom outfitu', rekla je influencerica.

U promjenjivim proljetnim danima, kad je prehladno za gole noge, slobodno ih možete kombinirati i sa zanimljivim čarapama. U ribarske je modele zaljubljena i poznata dizajnerica Sophie Buhai te rado nosi udobne sandale koje je naslijedila od bake. Neodoljiva unisex funkcija čini ih nevjerojatno privlačnima, a čak ih je nosio, ističe, i njezin otac donijevši svoj prvi par s putovanja Španjolskom 70-ih.

Istodobno su vrlo chic, ali i praktične te laskaju stopalima. Ova ženstvena obuća iznimno je svestrana te sjajno izgleda i s haljinama, traperom, maksi suknjama, lanom...