nova imena na vrhu

Iznenadit ćete se: Ova tri modna brenda apsolutno su najpoželjnija

26.04.2023 u 12:47

Bionic
Reading

Ugledni Lyst objavio je podatke o najpoželjnijim brendovima u prva tri mjeseca ove godine, a mnoge je iznenadilo kada su vidjeli da je riječ o Khaiteu, Magdi Butrym i Ann Demeulemeester

Najpoznatija svjetska tražilica modnih brendova Lyst zahvaljujući nevjerojatno preciznom indeksu vrlo pouzdano procjenjuje popularnost brendova te detektira one koji su trenutno najpoželjniji.

Svoje rezultate objavljuje svaka tri mjeseca, a početak 2023. godine obilježila su pomalo iznenađujuća imena: Khaite, Magda Butrym i Ann Demeulemeester.

Khaite

Brend koji je nastao u New Yorku pomalo se iznenađujuće našao pri vrhu najtraženijih robnih marki početkom 2023. godine.

Khaite je 2016. godine stvorila Katherine Holstein koja je čekala tri godine da se njen projekt nađe pod svjetlima reflektora.

Naime, 2019. godine prvi put je uočen od šire publike kada ga je nosila kraljica ulične mode Katie Holmes koja je nosila otvorenu vestu od kašmira na grudnjak u istoj bež boji i istog mekanog materijala te ih učinila momentalnim velikim hitom.

  • +3
Katie Holmes Izvor: Profimedia / Autor: BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nakon Katie Holmes, Khaite je uspjela zavesti nekoliko 'it' djevojaka, uključujući Ellu Emhoff, Irinu Shayk i Alexu Chung. Marka je također ubrzo otvorila svoju prvu trgovinu u New Yorku.

Proizvode ovog brenda karakterizira ženstvenost s cool detaljima, a u ponudi možete pronaći gotovo sve; od kožnih jako preko odijela i traper hlača do nepogrešive male crne haljine.

Magda Butrym

I dok je Khaite već bio etabliran brend s porastom od tek 10% pretraživanja u 2023. godini, pravi boom doživjela je Magda Butrym koju su korisnici u prvom kvartalu pretraživali čak 76% češće!

O kakvom je brendu riječ, najbolje je pojasnila njena osnivačica:

'Svoj brend vidim kao priliku za istraživanje ženstvenosti. Volim misliti da je žena čitav koncept i promišljati što, zapravo, žene danas najviše vole nositi te iz toga crpim inspiraciju. Također, volim se igrati s kombiniranjem vintage i sezonskih trendova, istražujući nove tehnike unutar tradicionalne izrade', pojasnila je Magda Butrym za Vogue 2018. godine.

Poljska dizajnerica uspjela je u svom naumu te je osvojila modni svijet iznimnom izvrsnošću u izradi te jedinstvenošću dizajna.

Ove sezone zaludila je fashionistice svojim kreacijama s cvjetnim printom te torbicom Magda koja dolazi u heklanoj verziji i satenu. Najveću slavu Magi Butrym donijele su Hailey Bieber, Rihanna i Sydney Sweeney koje su više puta pokazale zaljubljenost u komade ovog brzorastućeg brenda.

Ann Demeulemeester

Posljednja na listi najpoželjnijih brendova s početka godine jest Ann Demeulemeester. Ova marka najveći je rast doživjela u ožujku kada je njen novi dizajner Ludovic se Saint Sernin predstavio svoju novu kolekciju koja je oduševila modne kritičare toliko da su ga prozvali najperspektivnijim dizajnerom godine.

Vittoria Ceretti Izvor: Profimedia / Autor: Jon Kopaloff / Getty images / Profimedia

Čitava kolekcija razvijena je uz inspiraciju preko 80 slavnih lookova iz povijesti koji su modernizirani na jedinstven način. Njegove rane kreacije već su nosile Vittoria Ceretti, Kendall Jenner i Hunter Schafer, a najpoželjniji komad ove godine su - kožne čizme!