VIŠESEZONSKI HIT

Idealna zamjena za traperice: Ovim udobnim hlačama ne pada popularnost

28.11.2023 u 12:50

Bionic
Reading

Unazad nekoliko sezona i na krilima popularnosti trendova s početka milenija, na modnu scenu u velikom stilu vratile su se kargo hlače, a s nje ne planiraju tako brzo nestati

Nekoć sastavni dio radne ili vojničke odore, kargo hlače prevalile su značajan put postavši hit komadom početkom milenija. Nekoliko desetljeća kasnije, kada je modnom scenom uvjerljivo zavladala nostalgija, nimalo ne čudi njihova relevantnost.

Popularnost koju posljednjih sezona ove hlače doživljavaju na modnoj sceni, odrazit će se i na novu sezonu proljeće/ljeto.

Sudeći po kolekcijama renomiranih dizajnerskih brendova, hlače s praktičnim detaljem džepova nisu rekle svoju posljednju riječ.

Dizajner Anthony Vacarello na čelu modne kuće Saint Laurent, Belgijac Dries Van Noten, talijanski brend The Attico samo su neki od brendova koji su u nadolazeće kolekcije uvrstili kargo hlače, kao i proslavljena dizajnerica Phoebe Philo, u prvu kolekciju s vlastitim potpisom lansiranu ovog listopada.

U odnosu na tipične modele kargo hlača kakve smo navikli viđati na policama trgovina, a potom i u stajlinzima modnih ovisnica, nove verzije kargo hlača puno su sofisticiranije i elegantnije.

Dizajner Christopher John Rogers od kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2020. godine neprestano predlaže nošenje sofisticiranih verzije kargo hlača.

'Udobnost i praktičnost postala je najvažnija, a bilježimo i malo usporavanje trendova. Danas je gotovo sve dopušteno i fokus je na izvlačenju maksimuma iz odjeće', izjavio je.

Postpandemijska vremena na modnoj sceni omekšala su koncept elegancije: ono što se danas smatra šikom nije se nužno smatralo šikom prije 2020. godine.

'Nakon covida, kargo hlače postale su neophodnim komadom u sofisticiranoj garderobi', za Vogue je kazala Yumi Shin, voditeljica odjela za prodaju robe u luksuznoj robnoj kući Bergdorf Goodman.

'Smatram ih najzanimljivijima kada je njihova očigledna ležernost u kontrastu s raskošnim tkaninama i kada se nose uz jaknu i stiliziraju s pravim dodacima, poput elegantnog para sandala', istaknula je kao bitne verzije kargo hlača izdvojivši modele kakve nudi Christopher Johna Rogers, Lukea i Lucie Meier u brendu Jil Sander te japanska dizajnerica Chitose Aba na čelu brenda Sacai.

'Nošenje koktel haljine na događaju još uvijek je odlična opcija, naravno, ali prevelika košulja i svilene kargo hlače mnogo su zanimljivije po mom mišljenju', istaknuo je američki dizajner Christopher John Rogers.