PRIRODNO JE 'IN'

I ona je rekla ne bojenju kose: Salma Hayek ponosno istaknula sijede

17.12.2023 u 17:30

Bionic
Reading

Sve više dama iz svijeta Hollywooda odlučilo je reći ne prikrivanju znakova starenja. Srebro u kosi danas ponosno nose i ističu dame poput Andie MacDowell, Jennifer Aniston i Sharon Stone, a u navedenom im se pridružila i meksička glumačka diva Salma Hayek

Početkom ove godine 57-godišnja glumica odlučila je pustiti svoje sijede da žive svoj najbolji život. Sada im dopušta da ponovno zablistaju, ovaj put u društvu najbolje prijateljice Penélope Cruz. Na ručku na Beverly Hillsu, koji je priredila kako bi proslavili njezin novi film 'Ferrari', meksička diva zablistala je u kožnoj haljini smeđe boje.

I dok Cruz trenutno njeguje suptilan ombré izgled, Hayek ponosno fura prirodno crnu kosu prošaranu sijedima.

  • +6
Salma Hayek i Penelope Cruz Izvor: Profimedia / Autor: Emma McIntyre / Getty images / Profimedia

'Prihvaćanje i naglašavanje prirodnih sivih tonova u kosi i dalje će biti u trendu. Ovaj izgled slavi autentičnost i individualnost, s mekim prijelazima koji stvaraju skladnu mješavinu', za američki Marie Claire izjavila je slavna koloristica Abby Haliti na temu trendova boja koji će dominirati u novoj godini pred nama.

Frizerska stilistica slavnih, Mara Roszak, dijeli isto mišljenje. 'Brojne dame odlučile su prihvatiti svoju prirodnu boju, ne bježeći od srebra u kosi. Sve se svodi na zdravi izgled kose i vraćanje osnovama', izjavila je.

Hayek je ovo ljeto objavila selfie savjetujući pratitelje da ne nose naočale na glavi ako pokušavaju sakriti sijede, a prije nego što je u potpunosti prihvatila prirodnu boju kose, u prikrivanju sijedih nerijetko bi se poslužila maskarom, kako je svojedobno otkrila.