MODNI KOMAD SEZONE

Hlače s neodoljivim detaljem: Odvažan trend koji se ove sezone isplati isprobati

30.01.2024 u 17:56

Bionic
Reading

Hlače i traperice niskog struka glavna su karakteristika stila Y2K, čiji je glavni pokretač generacija Z okupljena na TikToku. Htjeli to ili ne, spomenuti komadi otkrivaju donje rublje, a upravo ono uspjelo se uzdići u rang modnog komada sezone

Otkrivanje donjeg rublja u stajlinzima donijelo je vrstu oslobađajućeg egzibicionizma kojem su se svi veselili u godinama pandemije. 'Gole' haljine uspjele su zavladati crvenim tepihom dok su ljetni mjeseci bili rezervirani za nošenje pamučnih bokserica s odgovarajućom košuljom. Hladni mjeseci pred nama, po svemu sudeći, ne označavaju kraj ovog odvažnog trenda, za čiju se popularnost najviše okrivljuje gospođu Pradu.

Od kolekcije za proljeće/ljeto 2022. godine, kada je popularni stil Y2K odvela na sasvim novu razinu brendom Miu Miu i u fokus ljubitelja mode vratila minijaturne suknje niskog struka, otkrivanje donjeg rublja ponovno je postalo poželjno.

Prošle sezone ovaj odvažan trend poprimio je sasvim novo značenje. Dizajner Matthieu Blazy, na čelu modne kuće Bottega Veneta, predstavio je look koji nalaže potpuno odbacivanje hlača, a Miuccia Prada usavršila je ovu ideju u aktualnoj kolekciji brenda Miu Miu glamuroznom verzijom gaćica po cijeni od 3900 eura.

Jasno je da ovaj trend na modnoj sceni nije za svačiji ukus, no zato su tu komadi koji ga suptilno naglašavaju, poput hlača s kontrastnim detaljem na struku, po uzoru na elastičnu pasicu bokserica.

Gotovo da ne postoji high street brend koji hlače s ovim detaljem nije uvrstio u aktualnu ponudu. Najčešće krasi elegantne verzije sa širim nogavicama, kojima daje buntovni šarm, kao i stajlinge u kojima ih odlučite istaknuti.

  • +9
Hlače s rubom bokserica Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Osim što posljednjih dana dominiraju ponudom omiljenih high street brendova, hlače s rubom bokserica uspjele su dobiti zeleno svjetlo brojnih svjetskih fashionistica, čiji stajlinzi predstavljaju izvrsnu inspiraciju za isticanje donjeg rublja na suptilan način.