ELEGANCIJA NA PRADIN NAČIN

Mokasinke su hit cipele za jesen, a baš svi žele točno ovaj model

09.11.2022 u 12:07

Bionic
Reading

Godine 2020. čak su i ljubiteljice stila devedesetih, uključujući Bellu Hadid i Hailey Bieber, učinile značajan zaokret po pitanju stila te su ažurirale svoj grunge izgled, a sve zbog jednog para elegantnih, Prada mokasinki. Danas su to cipele koje se prodaju brzinom svjetlost, a u ormaru ih priželjkuje baš svaka zaljubljenica u modu

Nakon što je Pradin elegancijom prožet model dobio pečat odobrenja 'it' djevojki i modno utjecajnih osoba, poželjne ravne cipele bile su rasprodane više puta, a nosili su ih svi, od holivudskih glumica preko danskih influencerica na čelu Pernille Teisbaek pa do modno osviještenih supermodela.

Iako su svoj modni put započele kao popularan i 'it' komad koji svi priželjkuju kupiti, kako piše Vogue, Pradine mokasinke itekako su zaslužile svoje mjesto u 'modnoj kući slavnih'.

No, u čemu je tajna Pradinih mokasinki i zašto baš svi žele taj prepoznatljiv model zadebljanih potplata? Kožna mokasina s logotipom, okruglo oblikovanog vrha, gumenih potplata i Pradinom trokutastom pločicom postavljenom sprijeda i u sredini, uglađena je verzija popularnih čizmama koje su vladale prošlih sezona i povezivane su sa stilom koji se najbolje opisuje kao 'povratak u školu'.

A točno takva atmosfera vlada u vrijeme kada omiljeni par Pradinih mokasinki izvlačimo iz kutije - lišće počinje padati, a na cesti su sve češći kaputi u boji devine dlake, pletene džempere i tople šalove.

Iako Miuccia Prada nipošto nije bila jedina koja je u prodaju pustila zdepaste verzije ove nosive cipele, prepoznatljiv oblik i logo brenda postali su izuzetno poželjni, pogotovo među kupcima koji žele istaknuti taj luksuzni osjećaj svog stajlinga.

Do sada je stajling Pradinih ljepotica s debelim potplatima bio manje 'štreberski', više eklektičan. Hailey Bieber tako je prvo oduševila sa svijetlo bijelim čarapama do gležnja, Levi’s kratkim hlačicama i kožnim Nour Hammer Gotham sakoom. Bella Hadid podigla je ulog u širokim trapericama i vintage kožnom prsluku, dok je Pernille Teisbaek svoje kombinirala s Pangaia trenirkama, ali i elegantnim stajlinzima.

Upravo u tome leži privlačnost Pradinih kultnih cipela – omogućuju posve nov, neopterećen pristup nošenja uglancanih cipela. S jedne strane radi se o ozbiljnom, štreberskom stilu, a s druge strane taj preppy look moguće je kombinirati s najležernijim komadima iz ormara i dati im posve novi izgled.

  • +8
Pradine mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije