ŽELI BITI GLUMICA

Helena Šopar dobila ulogu atraktivne Alex

03.05.2012 u 09:03

Bionic
Reading

Iako sasvim pristojno živi od manekenstva, manekenku Helenu Šopar sve više privlači gluma, a prvi veći posao dobila je u filmu Dominika Sedlara, u kojem glumi i američka legenda Armand Assante

Prije pet mjeseci lijepa manekenka Helena Šopar rekla je svojim prijateljima kako će ovo biti njezina godina, i to se doista ispunilo – snimila je kampanje za MArks&Spencer i modnu kuću Ann Taylor, modne i beauty editorijale za magazine Marie Claire i Red te meksičko izdanje Voguea, a nakon toga je dobila i ponudu za filmsku ulogu.

Nakon kratkog crno-bijelog filma 'Mind Games' i uloge u akcijskom trileru 'The Last Sunshine', Heleni je priliku dao zagrebački redatelj Dominik Sedlar koji u Americi snima svoj prvi dugometražni film 'In Between Engagements'. U tom filmu, koji govori o problemima u vezama četiri para, Helena je dobila ulogu atraktivne i otvorene Alex, a glumit će na engleskom jeziku.

Ekipa filma 'In Between Engagements', čiji je najpoznatiji član 62-godišnji glumac Armand Assante, zvijezda filma 'Kraljevi mamba', okupila se početkom tjedna u Chicagu, piše Gloria. Lijepa Helena zbog modnih poslova propustila je audiciju za film, stoga je preko Skypea pred Dominikom Sedlarom, sinom hrvatskog redatelja Jakova Sedlara, te producentima iz Vision Filmsa, pokazala svoje viđenje lika koji joj je ponuđen, atraktivne i otvorene Alex.

'U liku Alex prepoznala sam djelić sebe: i ona je cura u dvadesetim godinama, čvrsta je i uporna, pravedna i istinoljubiva. Romantičarka je i željna strasti, a kako joj to sve nedostaje u vezi, postaje nezadovoljna', kaže za Gloriu Helena, koja za razliku od Alex nema ljubavnih problema, jer je, kako kaže, sretno slobodna.

Dok ne pronađe srodnu dušu, svim srcem će se posvetiti glumi, a zbog filma će mjesec dana predahnuti od modnih snimanja. 'Sada na posao, umjesto booka sa svojim fotografijama, nosim filmski scenarij. Uživam u čitanju i analiziranju lika. Manekenstvo mi je zbog financijske sigurnosti još uvijek na prvom mjestu, ali srce me sve više vuče glumi, i nadam se da će ona s vremenom postati broj jedan', kaže Helena.