STVARI SE POPRAVLJAJU

Gordon Ramsay: Pandemija je počistila ulice od loših restorana, a i gosti su u zadnje dvije godine postali puno mudriji

23.03.2022 u 09:16

Bionic
Reading

Slavni britanski kuhar u nedavnom je intervjuu za Radio Times govorio o pandemiji koronavirusa i posljedicama koje je u posljednje dvije godine ostavila na ugostiteljsku industriju

Premda su protekle dvije pandemijske godine bile 'razarajuće' za sve one koji rade u ugostiteljstvu, pokazalo se da je to istodobno bila dobra prigoda da se 'počiste svi loši restorani', kojih su prije bile pune ulice, prenosi The Guardian.

Osim neovisnih tvrtki, stotine restoranskih lanaca zauvijek su zatvorile svoje podružnice. Trgovačka udruga UK Hospitality objavila je da je na vrhuncu pandemije u zemlji bilo ugroženo gotovo 700.000 radnih mjesta. Radilo se o kombinaciji gubitka radnog mjesta i neostvarenih poslova zbog izostanka turističke sezone.

Promovirajući svoju novu emisiju u udarnom terminu na BBC-ju One, 'Future Food Stars' u kojoj se 12 poduzetnika koji se bave hranom i pićem natječe za ulazak u posao s Ramsayem, rekao je da je pandemija naučila sve u industriji da 'podignu razinu usluge' u svojim restoranima.

'Bilo je razarajuće u posljednje dvije godine, ali stvari se popravljaju. Mislim da je svima jasno da su sada sve te 'rupe od restorana' jednostavno nestale, a to je jako dobro', rekao je Ramsay, dodavši kako pritom misli na sve one loše restorane koji su se nalazili na odličnim lokacijama.

Nije precizirao na koje ugostiteljske objekte misli, no istaknuo je kako smatra da će se sada znatno poboljšati i kvaliteta hrane u restoranima.

'A i gosti su u zadnje dvije godine postali puno mudriji. Sada znaju puno više o hrani nego ikada prije..., primjerice, znaju pripremiti vlastito kiselo tijesto, pa su svi u restoranskoj industriji primorani podići svoje usluge na višu razinu... Pandemija je izbrisala aroganciju iz industrije.'

Ramsay je govorio i o nečemu što su mu mnogi zamjerili. Za vrijeme lockdowna je, zajedno s članovima obitelji otputovao u obiteljsku kuću u Cornwallu.

'Stigli smo onamo u pravo vrijeme i bilo nam je nevjerojatno dobro. Takva se vremena više neće ponoviti', rekao je, dodavši da je s obitelji proveo dragocjene trenutke. 'Kad su djeca počela odlaziti, u jednom trenutku nisam želio da to završi - kao tata, ne kao kuhar.'