VELIKA TRANSFORMACIJA

Goli kuhar Jamie Oliver otkrio da je smršavio 12 kg bez gladovanja, a evo što je bilo presudno za topljenje kilograma

10.10.2021 u 11:27

Bionic
Reading

Slavni kuhar Jamie Oliver otkrio je da je malim promjenama na jelovniku uspio skinuti čak 12 kilograma i to bez gladovanja i znojenja u teretani

Jamie Oliver već je desetljećima omiljena osoba u gastro svijetu, svojim brzim i zdravim receptima promovira zdravu prehranu, no pri tom nije ostao imun na koji kilogram viška. Budući da su kuhanje i hrana važne sastavnice njegove karijere, slavni chef je s godinama i sam natukao višak kilograma, a sad je otkrio kako ih se konačno riješio.

Nedavno je u intervjuu za Radio Times Oliver je priznao da je izgubio čak 12 kilograma, a za to je zaslužna, kaže, jednostavna promjena u svakodnevnoj prehrani - smanjenje količine mesa koju konzumira.

'Smanjio sam unos mesa, a povećao unos povrća, više spavao i više se kretao. Izgubio sam 12 kilograma prilično brzo i nisam to učinio zbog toga što nisam jeo. Jeo sam puno, više nego što sam navikao', objasnio je.

  • +8
Jamie Oliver Izvor: Profimedia / Autor: Paul Zimmerman / Getty images / Profimedia

No osim promjena na svakodnevnom jelovniku i mijenjanja životnih navika, isprobao je i zdravu, novu namirnicu, kojom je oduševljen.

'Mislio sam da su alge trendovska namirnica, ali naši su preci jeli morske alge. Imaju puno joda i to je zapravo najhranjivije povrće na svijetu, objasnio je slavni chef.

No nisu mu samo smanjenje unosa mesa i povećan unos povrća pomogli da se riješi viška kilograma, otkrio je da je počeo češće grickati orašaste plodove.

PREPORUKA NUTRICIONISTA

Mučite muku s kilogramima? Ovih deset namirnica pokušajte jesti češće

Pogledaj galeriju

'Smanjuju rizik od srčanog udara, zdravi su i svakako ih dajte i svojoj djeci da grickaju između obroka', kaže Oliver koji ima veliku obitelj od petero djece.

Iako Oliver nije u potpunosti prestao piti alkohol kako bi skinuo kilograme, priznao je da je imao umjereniji pristup : 'Ne govorim vam što da radite, ali moj je ritam sada samo piti vikendom'.

KORISNI SAVJETI

Da, moguće je: Evo kako prehranom držati kilograme pod kontrolom i pri tome se dobro osjećati

Pogledaj galeriju